Dit was mijn 2019!

Ondanks dat goede voornemens niet echt aan mij zijn besteed, vind ik het wel altijd waardevol om terug te blikken naar wat het vorige jaar mij allemaal gebracht heeft. Ik kan alleen maar zeggen dat 2019 een heel waardevol jaar was, met veel mooie momenten en wijze lessen. Dat 2020 mij net zoveel wijze lessen en mooie momenten mag brengen! En jullie natuurlijk ook.

– In december besloot ik om fulltime als zelfstandige aan de slag te gaan. Een beslissing waar ik voor honderd procent achterstond en waarvan ik blij was dat ik ‘m eindelijk durfde te nemen. Na al die jaren dromen en twijfelen. Ik voelde een ontzettende drive om te beginnen en mijn plannen uit te voeren.

– In januari startte ik met het maken van een website, met alle informatie over mijn diensten als content creator en tekstschrijver. Ik maakte bekend dat ik een eigen bedrijf startte (naast mijn blog) en ging aan de slag. Ik kreeg veel lof over mijn uitgebreide ondernemingsplan, waar ik veel tijd in gestoken had.

– Gedurende de maanden die daarna volgden kwam ik mezelf behoorlijk tegen. Klanten kwamen natuurlijk niet aanwaaien en ik had werkelijk geen flauw idee hoe ik het voor elkaar moest krijgen om aan klanten te komen. Toen Tom vervolgens tegen me zei: ‘Je kunt toch ook zelf op zoek gaan en jezelf voorstellen?’ voelde ik pas hoe erg ik geblokkeerd was. Misschien was het toch niet zo makkelijk als dat ik in eerste instantie dacht.

– Gelukkig kreeg ik maandelijks een aantal fijne opdrachten voor mijn blog. Zo mocht ik o.a. schrijven over dit leuke hotel in en verbleef ik samen met Tom een weekendje in Eindhoven.

– Toch merkte ik dat ik behoorlijk bang was om mezelf te laten zien. Ik was bang om zelf potentiële opdrachtgevers te benaderen, bang om mezelf te profileren en geloofde toch niet zo in mezelf als dat ik hoopte. Ik dacht heel lang dat ik bepaalde dingen achter me had gelaten. Vanaf het moment dat ik zelfstandige werd, werd duidelijk dat het allemaal nog aanwezig was. Dat werkte behoorlijk tegen, waardoor ik geen andere keuze had dan tijd investeren in het oplossen van de negatieve overtuigingen over mezelf.

– In maart gingen Tom en ik op de meest winderige dag van het jaar, wandelen langs de Belgische kust. Ook vierden we samen Carnaval in Maastricht.

– Omdat ik veel bezig was met persoonlijke groei, schreef ik een aantal persoonlijke blogposts. Jezelf niet durven te laten zien, de nadelen van introvert zijn en voor jezelf kiezen.

– We veranderden thuis veel aan ons interieur en ik schreef regelmatig over onze tweedehands vondsten. Niet alleen bij de kringloop, maar ook op de markten die we graag bezoeken. Ik breidde mijn teckel-verzameling uit en we vonden een aantal mooie meubels van Louis van Teeffelen.

Ik ging naar een creatief blogger event, waar ik drie creatieve workshops deed en een aantal leuke bloggers leerde kennen. De afgelopen jaren werd ik regelmatig uitgenodigd voor events, maar dit was het eerste event sinds drie jaar waar ik heen ging.

– We gingen twee weken op vakantie naar Italië, met mijn ouders en Krissie. Hier vroeg Tom mij ten huwelijk, op mijn meest favoriete plek ter wereld: het strand van Lido di Jesolo. Dit was voor het hoogtepunt van 2019. Ik kreeg een prachtige vintage verlovingsring met opaal. Trouwen was altijd iets waarvan ik dacht dat het mij nooit zou overkomen. Ik kijk ontzettend uit naar onze grote dag, die inmiddels al over negen maanden plaats gaat vinden.

– Om het samen met ons te vieren, kwamen de ouders van Tom naar Italië. Wij wisten van niets. Toen we de eerste avond in Sirmione aan het eten waren, stonden ze ineens naast onze tafel. Dat was echt een hele verrassing. Ik zie nog steeds voor me hoe Tom keek op dat moment, haha.

– Vanaf dat moment begonnen we met het plannen van onze bruiloft, waar we inmiddels als een heleboel voor geregeld hebben. Zo maakte ik al van alles zelf ter decoratie en koos ik mijn trouwjurk uit.

– Breien deed ik veel en het is nog steeds mijn meest favoriete hobby. Zo breide ik mijn eerste trui, een gestreept Bernadette vest en een Bernadette vest van allemaal restjes.

– Samen met Tom maakte ik een heleboel foto’s voor mijn blog en Instagram. Meer dan de helft zal waarschijnlijk nooit online komen, maar ik vind het altijd zo gezellig om dit samen te doen.

– Tegen mijn angst in publiceerde ik een blogpost over hoe het is om geen vriendinnen te hebben. Hier kreeg ik vervolgens honderden reacties op. Ik leerde dat het waardevol is om dingen te delen, ook wanneer het taboe onderwerpen zijn. Niet lang erna schreef ik een brief naar mijn pesters van de afgelopen jaren. Ook hier kreeg ik heel veel reacties op.

– Ik verkocht een heleboel mooie vintage spullen via onze Etsy shop, waar ik een blogpost over schreef.

– Ook schreef ik over multipotentieel zijn en mijn eigen ervaringen hiermee. Weten dat ik een multipotentieel ben heeft voor mij veel vragen beantwoord en ik vind het waardevol om door te geven.

– In november besloot ik dat ik dingen anders wilde doen en mijn focus wil veranderen. Ik kreeg vervolgens twee aanvragen en help sindsdien twee ondernemers met online zichtbaarheid en social media. Met deze projecten ga ik in 2020 verder.

– In de zomer leerde ik mezelf nog meer over haken en maakte ik een rode Capri Circle Bag, een Eeyore en nog wat andere kleine dingen die mijn blog niet gehaald hebben.

– Ik knuffelde met heel veel katjes hier uit de buurt, die vrijwel dagelijks in onze tuin zitten en langskomen. Ook kwamen er twee lieve hondjes logeren in de zomer. Dat was zo gezellig!

– Samen met mijn mama en tante ging ik bloemen plukken in een pluktuin hier in de buurt. Dat vond ik zó leuk om te doen en wil ik in 2020 zeker vaker doen. Heel rustgevend en de bloemen bleven heel lang mooi.

– In november was mijn familie uit Italië in Nederland en besloten Tom en ik spontaan dat we het laatste weekend van 2019 naar Italië zouden gaan. Dat deden we dus ook. Het was fantastisch om eens rond dit tijdstip bij mijn familie te zijn.

– We gingen eindelijk naar Venetië. Iets dat we al drie jaar plannen, maar telkens niet doen omdat het veel te warm is in de zomer. Het was echt fantastisch om weer in Venetië te zijn, zo’n bijzondere plek.

Ik vergeet ongetwijfeld een heleboel momenten die ook de moeite zijn om te benoemen, maar dit zijn de momenten die op dit moment in me opkomen. 2019 was een heel fijn en bijzonder jaar. Op naar meer fijne momenten met de mensen waarvan ik houd en minder druk maken om dingen die er eigenlijk niet toe doen. En natuurlijk onze bruiloft.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

3 Reacties

 1. 7 januari 2020 / 18:06

  Wat een fijn overzichtje! We zijn allebei ten huwelijk gevraagd dit jaar! ^^ Vond het zo bijzonder om mee te maken :) Ben heel benieuwd naar je jurk. Krijgen we die ooit te zien na je huwelijk?
  Ben zelf nog nooit in Italië geweest maar je doet me zin krijgen om er eens heen te gaan.
  Ik wens je een fijn 2020!

  • Alyssa
   Auteur
   13 januari 2020 / 10:56

   Jaaa, ik zag het inderdaad op je blog. Super leuk, nog van harte gefeliciteerd! Het is heel bijzonder, mooi dat jij dit ook hebt mogen meemaken het afgelopen jaar. Mijn jurk komt uiteraard online, ik hoop die van jou ook. Ik wens jou ook een super mooi 2020! Liefs

 2. 6 januari 2020 / 13:58

  Wat is Italië toch een prachtig land he.. ik kan er ook zo van genieten. Vorig jaar hebben wij onze vakantie vooral geklust en daarna zijn we getrouwd. Italië zat er dus eventjes niet in. Maar ik mis de bergen.. de mensen en het eten! ik wil weer zo snel mogelijk terug. En wat een tof hotel was dat zeg.. heel stoer! Nog de beste en ik wens jullie een geweldig 2020 toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?