DIY: telefoonhoesje met foto maken

telefoonhoesje met foto

Na zeer lange tijd, staat er vandaag ein-de-lijk weer een DIY online. Toen ik afgelopen weekend op FB aan het rondkijken was, kwam ik een (grappige) quote tegen over telefoonhoesjes. En dat bookcases eigenlijk alleen gebruikt worden door 45-plussers. Waardoor ik me persoonlijk aangevallen voelde, want ik ben eenendertig en heb al jaren een bookcase om mijn iPhone. Voornamelijk omdat ik heel onhandig ben en mijn telefoon eindeloos vaak laat vallen. Maar, daar komt nu verandering in, want ik maakte zelf een telefoonhoesje met foto voor mijn iPhone.

Talloze mogelijkheden

Met een aantal ideeën in mijn hoofd, ging op zoek naar een doorzichtig siliconen hoesje voor mijn telefoon. Met een doorzichtig hoesje kun je eigenlijk heel veel leuks maken. Niet alleen met foto’s, maar ook met stickers, pailletten, washi-tape, nagellak, droogbloemen of prints. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor nu maakte ik een telefoonhoesje met een foto van Juup en mijzelf. Omdat Juup nog steeds mijn lievelings is, ook al is hij er al een tijdje niet meer.

Ik kocht nog een ander doorzichtig siliconen hoesje, waar ik later nog een andere creatie van ga maken. Mochten jullie dat leuk vinden – laat het me even weten in de comments.

Telefoonhoesje met foto

De uitvoering van deze DIY is eigenlijk niet zo lastig, mits je de juiste materialen in huis hebt. Ik vond veel voorbeelden van zelfgemaakte telefoonhoesjes waar ze dingen aan de achterkant plakte, maar zelf vind ik dit te kwetsbaar. Vandaar dat ik aan de binnenkant van het hoesje heb gewerkt. Op die manier blijft het goed zitten en kan er niets vouwen of kapot gaan. Ik gebruikte geen lijm om het echt vast te zetten, omdat het vanzelf tussen de telefoon en het hoesje blijft zitten. Ik maakte als het ware een soort frontje om aan de binnenkant van het siliconen telefoonhoesje te plaatsen.

Zelf heb ik een iPhone, maar deze DIY is natuurlijk toe te passen op veel modellen telefoons. Zo kwam ik o.a. een galaxy s20 hoesje tegen en hoesjes voor eerdere modellen van de iPhone. Alles is mogelijk.

telefoonhoesje met fototelefoonhoesje met fototelefoonhoesje met fototelefoonhoesje met fototelefoonhoesje met fototelefoonhoesje met foto

Waterverf

Om te beginnen heb ik het siliconen telefoonhoesje omlijnd met potlood op een stuk wit papier. Op die manier kon ik goed zien hoe het frontje eruit zou komen te zien. Deze vorm heb ik vervolgens met waterverf ingekleurd. Dit effect vind ik altijd heel mooi, al moet ik wel nog een beetje oefenen. Nadat de waterverf goed was opgedroogd, heb ik het frontje uitgeknipt. Vervolgens heb ik in het midden een foto van mij en Juup geplakt. Die printte ik al eerder uit. Ik plakte er nog wat gouden sterren bij en toen vond ik het wel mooi geweest.

Je kunt hier veel kanten mee op natuurlijk, ik liet mijn fantasie de vrije loop en werkte o.a. met waterverf, lijm en gouden sterretjes. Ik liet het geheel goed drogen en plaatste het vervolgens aan de binnenkant van het telefoonhoesje. Daarna plaatste ik mijn telefoon in het telefoonhoesje.

telefoonhoesje met foto

Blij mee!

Ik kan me herinneren dat ik niet altijd voor 100% tevreden was over de DIY’s die ik plaatste op mijn blog. Met deze ben ik echter heel erg blij. Ik vind het resultaat echt super leuk geworden en ga het telefoonhoesje met veel plezier gebruiken. Daarnaast vond ik het super leuk om na lange tijd weer iets te knutselen voor mijn blog. Soms moet ik mezelf er echt aan herinneren om meer met mijn creativiteit te doen. Vaak liggen de leukste DIY’s meer voor de hand dan dat ik in eerste instantie dacht. Waaronder dus dit telefoonhoesje.

Vanaf nu zullen er met regelmaat weer creatieve blogposts online gaan komen op mijn blog. Mochten jullie verzoeken of ideeën hebben, laat het me gerust weten. Ik ga voor jullie aan de slag.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?