Mijn plannen voor de tuin

loungesets

In december schreef ik op mijn blog over mijn droomtuin en daar kom ik vandaag nog eens op terug. Er zijn namelijk een aantal dingen die ik in het voorjaar graag wil veranderen aan de tuin, zodat ik optimaal kan genieten van de kleine ruimte die ik buiten heb.

de tuin

De tuin die ik nu heb, is niet de tuin die ik als klein meisje in mijn dromen zag. Dat komt met name door het formaat en de omgevingsfactoren (lees: zingende bouwvakker, het bouwen van nieuwe huizen en graafmachines). Toch geloof ik dat ik met een aantal aanpassingen de tuin fijner kan maken Een gezellige plek waar we in de lente en zomer kunnen zitten. En ondanks de beperkte ruimte en weinig privacy, zie ik allerlei mogelijkheden om er het beste uit te halen.

Bloembakken

Op dit moment is er weinig groen te vinden in de tuin. Op het overwoekerende gras na, dat in de wintermaanden stiekem een beetje verwaarloosd wordt. Het groeit nu ook niet heel hard, waardoor het altijd nog ‘net’ kan. Bloemen en planten hebben er nog nooit gestaan, maar daar wil ik in maart verandering in gaan brengen. Voor onze bruiloft wil ik namelijk versieringen maken van droogbloemen.

Ik ben een tijdje zoekende geweest naar passende versiering voor onze bruidsauto. Aangezien het een nogal stoere oldtimer is, vind ik de meeste bloemen een beetje truttig. Het doet afbraak aan de auto, wanneer ik er bijvoorbeeld gipskruid met rode rozen op ga leggen. Een tijd geleden kwam ik bij een bloemist slingers van droogbloemen tegen, die ik perfect vind als decoratie voor de bruidsauto. De prijs was echter een dealbreaker: één slinger van nog geen meter kostte €125,00. Een nogal duur grapje wanneer ik de hele Dodge D100 van Tom daarmee wil versieren.

Daarom ga ik zelf de bloemetjes zaaien, plukken en drogen. Ik heb nog meer dan genoeg tijd om een hele bloemenzee te laten groeien. De zaadjes zijn goedkoop en in de tuin is er meer dan genoeg ruimte voor een aantal grote bloembakken.

Schutting

De tuin heeft een standaard gaas hekwerk dat als schutting fungeert. Hier zit een zwart zeil achter, om te voorkomen dat we bij elkaar in de tuin kunnen kijken. Ik denk dat ik dit het meest lelijk vind aan onze tuin. Ik heb vaak na zitten denken over oplossingen, die liggen natuurlijk voor de hand, maar een dure schutting is een beetje teveel van het goede voor een huurwoning. Tom maakte al eerder van resthout een soort schutting achter in de tuin en die ziet er ook echt super mooi uit. We hebben nu een aantal wilgenmatten gekocht, die we tegen het hekwerk gaan plaatsen. Dit ziet er in ieder geval beter uit dan het zwarte zeil en geeft de tuin meteen een heel andere uitstraling.

loungesets

Rotan

Sinds vorig jaar hebben we een heel mooie vintage loungeset van rotan, met heel dikke kussens. Iets waar we al langer naar op zoek waren. Rotan loungesets zijn mijn favoriet. Ik ben dol op (vintage) rotan en ook in de tuin vind ik het erg mooi staan. Deze loungesets werden eigenlijk gemaakt voor in veranda’s te plaatsen, waardoor het hout een beetje verkleurd is door de zon. Deze ga ik in het voorjaar behandelen, zodat de set nog een jaartje mee kan gaan. Op de verkleuring na is er namelijk niets mis mee.

Meer leven in de tuin

En zo zijn er nog wat kleine dingen die ik ga doen om de tuin wat meer leven in te blazen. Ik kan altijd wel zeuren over dat ik de tuin niet mooi vind, maar met een beetje aandacht kan ik er vast iets gezelligs van maken.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 1 februari 2020 / 14:01

    Oh ik vind Rotan ook geweldig! Voor in de tuin, maar zo’n tafel als onderaan in salontafelvorm lijkt me geweldig!

    Herkenbaar ook, onze tuin is ook nog niet zo gezellig, moeten we echt iets aan gaan doen. Wie weet dit voorjaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?