My life as Lis #2

Vanaf nu zal ik iedere maandag foto’s delen van de dingen die ik de week daarvoor heb meegemaakt. Dit doe ik door middel van de foto’s die ik met mijn iPhone heb gemaakt. Vorige week was een leuke week, ik ben veel bezig geweest in huis en heb daardoor weinig foto’s gemaakt. Al met al een waardevolle week.

De week startte rustig en ik ging aan de slag met het opruimen van alles dat bleef liggen de afgelopen twee maanden. Hoe veel ik ook van de kerstboom houd, ik ben echt blij dat het huis weer een beetje normaal is nu. Het ging allemaal een beetje aan me voorbij de afgelopen weken, omdat ik me niet lekker voelde. Ik had qua opruimen continu het idee dat ik achter de feiten aanliep. Het was super fijn dat ik me fit genoeg voelde om gewoon te kunnen functioneren.

Zoals jullie wellicht op IG hebben gezien, heb ik de afgelopen weken wat problemen gehad met mijn gezondheid. Ik ben daarvoor inmiddels bij de neuroloog geweest en heb allerlei onderzoeken gehad.

 

Afgelopen woensdag kreeg ik de uitslag van de MRI-scan en het bloedonderzoek. Gelukkig waren de uitslagen allebei goed. Dat wilt zeggen dat ik inderdaad chronische migraine heb. Dat is niet fijn, maar een stuk minder erg dan alle andere mogelijke aandoeningen. Dat neemt niet weg dat ik het heel naar vind dat ik op sommige dagen echt beperkt ben in mijn doen en laten. Maar hey, het is wat het is en we maken er gewoon iedere dag het allerbeste van.

Er zijn overigens allerlei behandelingen tegen chronische migraine, maar op dit moment wil ik even kijken hoe ik het zonder deze behandelingen red. Ik zie maandelijkse injecties of dagelijks medicijngebruik niet zo zitten.

 

Jullie mogen gerust weten dat ik de afgelopen maanden heel erg bang ben geweest. Bang dat ik heel erg ziek was, bang dat er iets niet goed zat in mijn hoofd. Zoveel nare verhalen om me heen. Wanneer je meer dan twee maanden lang iedere dag hoofdpijn hebt, ga je heel rare dingen denken. Ik ben zeker geen hypochonder, maar het was heel intens. Om te vieren dat de uitslag van de MRI-scan eigenlijk toch wel ‘goed’ was, gingen Tom en ik uiteten. Ik was zo vreselijk opgelucht.

Ik at vegetarisch zuurvlees. Zuurvlees is een typisch Maastrichts gerecht, dat eigenlijk gemaakt wordt met rundvlees. Aangezien ik twee jaar geleden besloot om geen vlees meer te eten, eet ik ook geen zuurvlees meer. Terwijl ik dat altijd zo lekker vond. Inmiddels hebben we een eetcafé in Maastricht gevonden waar ze het gerecht vegetarisch serveren. Daar ben ik super blij mee en het is zo fijn dat ik nu wel nog af en toe zuurvlees kan eten. Dit gerecht is overigens op basis van kikkererwten en bulgur. Nom nom nom.

 

Afgelopen week besloot ik dat ik mijn hobbykamer wilde restylen. Met het vooruitzicht op mijn creatieve studio, moet er natuurlijk wel écht een creatieve studio zijn. Waar ik kan werken, dingen kan laten liggen en vooral heel creatief kan zijn. Mijn hobbykamer gebruikte ik eigenlijk maar zelden, aangezien ik niet helemaal blij was met de drukke styling. En dat terwijl het de perfecte ruimte is voor mijn studio.

De verantwoordelijkheid hiervan ligt volledig bij mij. Het was namelijk helemaal niet zo lastig om van mijn rommelige hobbykamer een creatieve studio te maken. Het is maar net in welk perspectief je dingen zet. Ik nam mezelf voor om te werken met spullen die we al in huis hadden en om niet meteen weer naar de kringloop te rennen voor nieuwe spullen en meubels. Iets waar ik me heel erg aan stoorde, was hoe druk mijn rekken eruitzagen. Daarom hangt nu deze doek ervoor als gordijn. Daarnaast maakte ik wat hoekjes met planten, ziet er meteen heel anders uit. Er komt nog een Perzisch tapijt te liggen en ik wil nog wat dingen aan de muur hangen.

 

Opruimen vind ik helemaal niet erg om te doen. Soms vind ik het zelfs heel ontspannend. Het enige waar ik me altijd weer over verbaas is dat het eerst altijd een nóg grotere zooi wordt. Zo erg dat je niet meer weet waar je moet beginnen. Mijn berg met spullen was echt eindeloos, maar uiteindelijk heeft alles een bestemming gekregen. Ik bewaar altijd zo ontzettend veel (rommel), onder het mom van ‘gebruik ik nog wel eens’. Maar eigenlijk is dat echt niet handig, zelfs niet in een hobbykamer / creatieve studio. Al met al heb ik wel voor alles materiaal in huis en dat is dan wel weer handig.

 

Deze ballonnen kreeg ik van Tom op mijn dertigste verjaardag. Inmiddels bijna twee jaar geleden. Jeetje. Ik weet niet of het aan Tom zijn fantastische zuurstof ligt of aan de ballonnen, maar ze leven nog steeds. Ik vind het zo zonde om ze weg te gooien, dus ik denk dat ik ze nog ergens anders ga ophangen in huis.

 

Afgelopen weekend gingen we samen weer op pad. Op zoek naar leuke vintage spulletjes op markten en in kringlopen. Dit vintage kussen kocht ik in een van onze favoriete winkels. Ik vind het zo leuk! Alleen nog even kijken waar ik het ga neerleggen. Daarnaast kochten we nog wat andere spullen voor de verkoop. Deze zullen o.a. op onze IG en Etsy-shop komen te staan. Echt een van mijn meest favoriete bezigheden: kringlopen en markten.

 

Vanwege mijn vele hoofdpijn heb ik de afgelopen maanden niet veel aandacht besteed aan studio VNTG. En dat terwijl ik het zo’n leuk project vind. Gisteren ben ik dan ook de hele dag bezig geweest met fotograferen, het inplannen van social media en het bewerken van de foto’s. Ook dit is onderdeel van deze hobby en ik kan niet ontkennen dat dit echt wel veel tijd in beslag neemt. Ik ben nooit 100% tevreden en dat maakt het soms wel lastig, zo werk ik mezelf namelijk behoorlijk tegen.

En dit was eigenlijk wel zo’n beetje de samenvatting van mijn week. Op naar een nieuwe week! 

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 13 januari 2020 / 14:17

    Opruimen werkt voor mij ook zeer ontspannend, en wat naar dat je nu dit heb moeten horen. Maar dat is beter dan in het donker tasten en niet weten wat je hebt! En wat fijn dat je nu je favoriete eten ook vega kan eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?