My life as Lis #3

Iedere maandag schrijf ik een diary over wat ik de week ervoor heb meegemaakt. Dit doe ik aan de hand van foto’s die ik met mijn iPhone heb gemaakt. Afgelopen week ging ik het stof uitkiezen voor mijn trouwjurk en werkte ik verder aan onze shop op Etsy.

 

Afgelopen maandag keken Tom en ik naar de laatste aflevering van ‘Cheer’, een super leuke serie op Netflix. Volgens mij pas nieuw en we keken hem in een aantal dagen uit. De serie gaat over hoe een team cheerleaders wordt klaargestoomd voor een grote wedstrijd, onder leiding van een coach die al veel prijzen gewonnen heeft.

Tom keek de afgelopen maanden naar ‘Last Chance U’, een vergelijkbare serie over American Football en ook een aanrader. Cheer is van dezelfde makers. Echt de moeite waard om te kijken. Ik zag op IG veel stories voorbij komen van mensen die Cheer ook aan het kijken waren. Het lijkt oppervlakkig, maar er is veel effort en een goede mindset nodig om zó goed te zijn.

 

Zoals jullie vorige week al konden lezen, was ik druk bezig met de Etsy shop. Een heleboel spullen stonden al een tijdje klaar om gefotografeerd en geplaatst te worden. Ik besloot vorige week om dit volledig in orde te maken. Al onze spullen staan nu online, op meerdere kanalen. Ik plande tevens het IG account in voor de aankomende weken. Dit doe ik met Planoly, een handige app.

Vaak wordt onderschat hoeveel tijd er kruipt in fotograferen, opmeten, foto’s bewerken, teksten verzinnen en daarna online plaatsen. Weer iets om van mijn lijstje te vinken en daar was ik heel blij mee. Ik vind spulletjes zoeken namelijk veel leuker.

 

Op woensdag ging ik samen met mama naar de bruidszaak waar mijn jurk wordt gemaakt. Ik heb een tijdje gewacht op dit moment, omdat er nog allemaal stoffen zouden binnenkomen. Woensdag was het moment waarop ik het stof van mijn jurk mocht gaan kiezen. Ik kijk er altijd naar uit om naar de bruidszaak toe te gaan, er hangt zoveel moois. Ik moet altijd weer even kijken of er nog nieuwe jurken hangen, ondanks dat ik mijn keuze al gemaakt heb. Ik vind het echt een super leuke branche.

 

Omdat ik al een idee had van het stof dat ik graag wil, was kiezen niet heel lastig. Deze stof is het overigens niet geworden, moet ik er toch even bij vermelden. Binnenkort mag ik voor de eerste keer gaan passen. De jurk zal stuk voor stuk worden gemaakt, zodat er altijd nog aanpassingen gemaakt kunnen worden. Ik ben zo benieuwd. De bruiloft is inmiddels al over acht maanden. Time flies when you are having fun!

 

Hi! Even een selfie in de spiegel. De afgelopen maanden heb ik een aantal blogposts online gezet die over mijn gebreide Bernadette vesten gaan. Naar aanleiding van deze blogposts heb ik ontzettend veel vragen, views en volgers gekregen. Waardoor ik besloten heb om een eigen patroon uit te gaan brengen. Daar ben ik achter de schermen mee bezig. Omdat ik dit graag zo goed mogelijk wil doen en het nog nooit eerder heb gedaan, kan dit nog een aantal weken duren. Mocht je hiervan op de hoogte willen blijven, stuur dan een mailtje naar info@missmurphy.nl. Dan ben je een van de eerste die het te horen krijgt, zodat het patroon verkrijgbaar is.

 

Zoals ik in een blogpost dit weekend al vertelde, ging ik aan de slag met aaltjes om onze rouwvliegjes plaag te verhelpen. Er fladderen nog steeds hier en daar rouwvliegjes rond en er is één plant waar het nog heel erg is. Deze heb ik voor nu maar even op zolder gezet, in de hoop dat het daar toch een beetje vanzelf weg zal gaan. Mochten er over een week nog steeds vliegjes rondvliegen, dan ga ik het toch nog een keertje proberen met de aaltjes. Het was ook wel heel hardnekkig, dus wellicht dat het toch twee keer moet.

 

Dit is Krissie, de teckel van mijn ouders. Ja, het is een teckel. Hij is heel grappig en totaal anders dan Juup. Wanneer ik op bezoek ben bij mijn ouders komt hij altijd even kroelen. Hier kwam hij naast me liggen en vond hij de leuning wel een goede manier om te liggen, maar tegelijkertijd toch alles in de gaten te kunnen houden.

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik wilde helpen met het ontwerpen van een logo en nieuwe branding van een bestaand bedrijf waar ik zelf al jaren klant ben. Daar ben ik de afgelopen week veel mee bezig geweest. Ik heb inmiddels (mezelf) geleerd hoe ik in Illustrator allerlei zaken kan maken. Super leuk om te doen. Daarnaast heb ik content gemaakt voor de social media kanalen en ga ik deze week beginnen aan de website. Dit is iets dat ik in de toekomst vaker wil gaan doen voor bedrijven en merken.

Daar hoort bij dat ik voor mezelf ook een nieuwe website, social media account, etc. aan het stylen ben. Van deze projecten deel ik geen foto’s, omdat het moment er nog niet voor is.

 

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 21 januari 2020 / 09:37

  Wat ben je toch goed bezig en ik ben super benieuwd naar je jurk! Ik verwacht dat je sowieso voor kant gaat :)

  • Alyssa
   Auteur
   21 januari 2020 / 10:11

   Haha, ik ben ook heeeeeel benieuwd! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?