Bloemen voor de bruiloft

Nu we bijna alles hebben geregeld voor onze bruiloft, blijven nog wat decoratieve vraagstukken over. Hoe gaan we de trouwlocatie versieren? Wat voor bruidsboeket wil ik graag? En welk soort bloemen gaan we gebruiken voor de decoratie? Zoveel vragen! Vandaag bespreek ik mijn hersenspinsels hierover in deze blogpost.

Liefde voor bloemen

Al van kleins af aan ben ik dol op bloemen. Ik hou van de felle kleuren en de vrolijkheid die bloemen met zich meebrengen. Het oogt altijd zo fris en mooi, wanneer er een bos bloemen op tafel staat. Ook decoreren met bloemen vind ik super leuk om te doen. Voor Carnaval maakte ik al een aantal keren outfits met veel bloemen erin verwerkt. Mijn wens voor de bruiloft is dan ook om veel gebruik te maken van bloemen als decoratie. Een bruiloft zonder bloemen is voor mij als een pannenkoek zonder appel; het is niet compleet.

Bruidsboeket

Het bruidsboeket is voor mij als bruid een belangrijk onderdeel van mijn trouwoutfit. Voor mij maakt het bruidsboeket het geheel af. Ik heb een bepaalde stijl voor ogen. De afgelopen maanden heb ik regelmatig inspiratie opgedaan op Pinterest en ik weet inmiddels wat ik wél en wat ik absoluut niet wil. Ik heb een speciaal bord op Pinterest gemaakt met allemaal bruidsboeketten die ik mooi vind. Het duurt nog een aantal maanden voordat we gaan trouwen, dus ik heb nog geen definitieve beslissing gemaakt.

Voor mij is wel al zeker dat ik geen ‘standaard’ bruidsboeket wil. Ik wil echt iets speciaals, dat helemaal past bij ons thema en mijn trouwjurk. Misschien met wat persoonlijke dingen erin verwerkt. Zo heb ik nog een aantal gedroogde rozen van het speciale rouwboeket dat ik voor mijn opa kocht en het lijkt me mooi om daar eentje van te verwerken in mijn bruidsboeket.

Kunstbloemen?

Qua decoratie wil ik graag zoveel mogelijk zelf maken. Dat vind ik namelijk super leuk om te doen, vooral omdat het nu voor onze eigen bruiloft is. Ik vertelde al eens over de dromenvangers die ik ga maken. De afgelopen maanden heb ik een aantal (vintage) glazen vaasjes verzameld. Hierin wil ik zelf kleine bosjes bloemen gaan samenstellen. Ik zou graag overal dezelfde kleuren en soorten bloemen willen laten terugkomen.

Omdat ik ook een aantal stoelen wil versieren met bloemstukken, ben ik aan het denken om voor sommige decoraties kunstbloemen te gebruiken. Deze kan ik namelijk eindeloos bewaren en zo kan ik er de aankomende maanden al mee beginnen. Er zijn talloze mooie kunstbloemen verkrijgbaar, waarvan het niet eens echt opvalt dat ze nep zijn.

Droogbloemen

In een eerdere blogpost vertelde ik al dat ik graag zelf droogbloemen wil gaan zaaien en plukken, om hiervan de decoratie voor de trouwauto te maken. Ook dit is een creatief proces waar ik nu al naar uit zit te kijken. Ik ben heel benieuwd of het eindresultaat zo mooi zal zijn als dat ik in mijn hoofd heb. Eerst maar eens grote bakken maken, zaadjes planten en afwachten of de boel gaat groeien.

Zoals jullie kunnen lezen ben ik nog steeds erg enthousiast over onze bruiloft en alles dat ermee te maken heeft. Het nadenken en uitpluizen van ideeën vind ik super leuk om te doen. De uitvoering van al mijn ideeën zal in de aankomende maanden plaats gaan vinden. Uiteraard houd ik jullie van alles op de hoogte.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 9 februari 2020 / 18:39

  Ik heb wel mijn bloemen gedroogd en die liggen nu op onze kast, op deze manier kan ik er nog steeds van genieten!

 2. Ine
  8 februari 2020 / 09:42

  Wat ben jij toch creatief.
  Zo’n brede interesses en creaties.
  Leuk om dit alles te kunnen en mogen lezen.
  Je bent een bijzonder persoon die iedereen meeneemt in het verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?