Mijn beige Bernadette vest

Sinds mijn blogposts over mijn Bernadette vesten zo goed ontvangen worden, vind ik het steeds leuker om over dit onderwerp te schrijven op mijn blog. Ik dacht altijd dat niemand dit interessant zou vinden, maar niets is minder waar. Vrijwel dagelijks krijg ik vragen of e-mails over mijn vesten. Super leuk! Vandaag laat ik jullie zien welk Bernadette vest ik in december (af)maakte.

garen

Ik zal maar meteen met het onderwerp beginnen waar ik de meeste vragen over krijg. Het garen dat ik voor dit beige vest heb gebruikt had ik al een tijdje liggen. Op mijn verlanglijstje stond om een mooi beige vest te breien en ik combineerde hiervoor drie verschillende draden. De combinatie bestaat uit een (vintage) garen in gebroken wit, een (vintage) garen in taupe en een garen met pailletten dat ik ooit bij Zeeman kocht. Dat is deze (Sissy).

Inmiddels is de samenstelling van het Sissy garen veranderd in is de kwaliteit heel stug. De bolletjes die ik twee jaar geleden kocht zijn juist van een hele zachte kwaliteit. Ik had te weinig garen en ben in acht winkels geweest om nog twee bolletjes van de oude kwaliteit te kunnen bemachtigen. Er liggen er hier en daar nog wel wat, maar de nieuwe kwaliteit is echt totaal anders en eigenlijk niet geschikt om mee te breien.

Het gebroken wit garen is van Schachenmayr (Sympathic). Bestaande uit 75% acryl, 15% polyamide en 10% mohair. Ik gebruikte ongeveer vijf bolletjes van 50 gram (150 meter). Het taupe kleurige garen is vintage, af en toe nog op Ebay te vinden. Op het label stond: Le Doux Mohair Zilver France. Ik kocht ooit vijf bollen op een rommelmarkt en dat was precies genoeg voor dit vest. Bestaande uit: 80% mohair super kid en 20% acryl. Een bolletje was 50 gram (140 meter).

langer model

Op één of andere manier valt dit vest een stuk langer uit dan mijn vorige vesten. Ik vermoed dat ik me vergist heb met tellen, maar eigenlijk vind ik een langere variant ook wel mooi om te hebben. Dit verklaard overigens wel waarom ik niet goed uitkwam met het garen, want ik probeer het altijd op meters juist in te schatten. Niet de meest perfecte manier, maar ik heb het eigenlijk pas één keer verkeerd ingeschat.

Dit vest draag ik wel eens in plaats van een jas en in combinatie met een sjaal. Doordat het best langer is, is het daar heel geschikt voor.

patroon

Zoals jullie weten ben ik op dit moment bezig met het uitwerken van mijn eigen patronen. Ik merk dat ik daarin een beetje onzeker ben, omdat ik nog nooit eerder zoiets gedaan heb. Mijn bedoeling is om het patroon zowel in het Nederlands als in het Engels te schrijven. Op één of andere manier ben ik bang om het verkeerd te doen, terwijl ik uiteindelijk niet helemaal verantwoordelijk ben voor het eindresultaat wanneer het patroon gewoon klopt en duidelijk omschreven is.

Voor dit Bernadette vest heb ik ook mijn eigen patroon gebruikt en ondanks dat het een beetje misging qua lengte, is het resultaat nog steeds mooi.

Inmiddels ben ik bezig aan een nieuw lichtgeel vest, met regenboogkleuren gemengd. Ik was eerst niet zo’n fan van het garen, maar nu ik de juiste combinatie heb gevonden, ben ik er wel heel blij mee. Het resultaat zal ik uiteraard aan jullie laten zien. Afgelopen week fotografeerde ik tevens de andere vesten die ik nog niet eerder deelde met jullie en ook deze zullen nog gedeeld worden op mijn blog. Ik merk namelijk dat jullie het leuk vinden om geïnspireerd te worden en deze garens zijn veelal wél nog gewoon te koop.

Het patroon dat ik voor mijn Bernadette vesten gebruik.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

  1. 21 februari 2020 / 10:50

    Echt een prachtig item is het geworden en staat je ook erg goed!
    Een heel fijn weekend <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?