Wat ik op dit moment het liefst draag

Door de jaren heen is mijn kledingstijl ontzettend veranderd. Toen ik pas begon met bloggen – inmiddels tien jaar geleden – droeg ik voornamelijk veel jurkjes en rokken. Meestal in combinatie met hoge hakken. Bij iedere outfit droeg ik hoge hakken, ongeacht welk seizoen of moment. Ik weet niet precies wanneer het gebeurde, maar er kwam ergens een omslag. Er was een moment waarop het ineens heel normaal werd om sneakers onder jurkjes te dragen. Dit zie ik overigens niet alleen bij mezelf, maar ook bij andere dames in mijn omgeving terug. Mede daardoor ging ik makkelijker denken over mijn outfits en veranderde mijn stijl volledig. In deze blogpost kijk ik naar de outfits die ik op dit moment het liefst draag.

sneakers vs. hoge hakken

De grootste verandering is voor mij de wissel van hoge hakken naar sneakers. Tien jaar geleden liep ik continu (moeiteloos) op hakken. Ik wist niet beter en kon lange tijd niet meer op platte schoenen lopen zonder te struikelen. Zoals ik al zei kwam er een omslag en zag ik om me heen steeds meer dames die sneakers droegen. Ook bij outfits waar voorheen juist hoge hakken bij werden gedragen. Ik kon deze stijl heel erg waarderen, ondanks mijn grote liefde voor hoge hakken en koos daardoor steeds vaker voor sneakers.

Inmiddels draag ik eigenlijk nooit meer hakken, behalve bij speciale gelegenheden. Soms mis ik het wel, maar ik vind het ook fijn om niet meer continu commentaar te krijgen over mijn hoge hakken. Dat gebeurde namelijk geregeld.

combineren met mijn vesten

Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik dol op mijn Bernadette vesten. Combineren met een lange broek kan altijd, maar ik vind het ook wel eens leuk om iets anders te proberen. Inmiddels weet ik dat ik ze in combinatie met een (lange) jurk of rok ook erg tof vind staan. Deze combinatie ligt wellicht minder voor de hand, maar door uit te proberen ontstaan soms de leukste combinaties.

geschikt voor meerdere seizoenen

Omdat het weer in Nederland vaak aan de wisselvallige kant is, probeer ik de laatste maanden wat meer te kijken naar de multifunctionele kant van kleding. Het is super leuk om typische zomer- of winterkleding te kopen, maar het is ook fijn wanneer het tijdens meerdere seizoenen gedragen kan worden. Voor mij persoonlijk hangt dit meestal af van de kleur(en) van een kledingstuk. Afgelopen zomer kocht ik een lange rok in herfstkleuren, die ik afgelopen weekend combineerde tot een outfit voor deze periode van het jaar. Daar dacht ik in de zomer nog niet aan, maar door te proberen kwam ik tot de ontdekking dat het eigenlijk prima ging.

Dit geldt ook voor veel jurkjes in mijn garderobe. Een jurkje met lange mouwen kan vrijwel altijd met een panty gedragen worden. En mocht het net te warm zijn voor een panty, dan is combineren met laarzen ook een optie. Zo zijn je benen niet volledig bloot, maar toch enigszins bedekt door de laarzen. Dit leuke jurkje van My Jewellery is daar een voorbeeld van. Al moet ik bekennen dat ik de afgelopen tien jaar nog nooit zo’n witte benen heb gehad in de winter, haha. Dus deze ga ik voorlopig toch maar met een panty combineren.

sieraden

Iets waar ik de laatste maanden meer op probeer te letten zijn mijn sieraden. Vaak vergeet ik om oorbellen in te doen, terwijl ik een heleboel mooie exemplaren in mijn sieradenkistje heb liggen. Een aantal jaar geleden droeg ik dagelijks oorbellen, hoe opvallender hoe beter. Nu kies ik liever voor iets meer subtiele zilveren oorringen.

Dit geldt ook voor de armbandjes die ik zelf maak, maar bijna nooit zelf draag. Ik moet ze echt in het zicht leggen, anders vergeet ik ze volledig. Mijn kettinkjes heb ik wel altijd om, maar dat komt ook wel omdat ik deze nooit uitdoe.

less is more

Ondanks dat ik bijna niet meer over fashion schrijf, vind ik het in mijn dagelijkse leven nog altijd leuk om met kleding bezig te zijn. Mijn keuzes hierin zijn wel echt anders dan die van een aantal jaar geleden. Ik spendeerde dagelijks veel tijd aan mijn outfit en was heel perfectionistisch. Tegenwoordig kies ik meestal voor een jeans met een fijne trui. Heel simpel, maar ik voel me er op dit moment veel prettiger in. Daarmee wil ik niet zeggen dat mijn keuzes toen verkeerd waren, maar wel dat ik er gewoon anders naar kijk nu. Ik besteed nu juist meer tijd aan het uitkiezen van duurzame kleding, een uitgebreider kapsel of maak dingen zelf.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

  1. 19 februari 2020 / 12:51

    Ik ben verliefd op die jurk, wat een prachtig printje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?