Woonkamer make-over

Een aantal weken geleden begon het een beetje te kriebelen en kreeg ik zin om de woonkamer een mini make-over te geven. Na het weghalen van de kerstboom stond alles nog niet helemaal lekker op z’n plek en ik had nog niet eerder de tijd genomen om hier aandacht aan te besteden. Ik vind het leuk om met interieur bezig te zijn en laat me vaak inspireren door ideeën die ik op andere blogs of Pinterest voorbij zie komen. Met een aantal van deze ideeën in mijn hoofd begon ik te schuiven met het interieur.

Perzische tapijten

Afgelopen zomer besloot ik om mijn geliefde hoogpolige tapijt de deur uit te doen. Deze lag onder de bank en zorgde voor een warme uitstraling. Er kwam maanden niets voor in de plaats, totdat ik drie weken geleden besloot dat ik er graag een ander tapijt wilde neerleggen. Voor de bruiloft hebben Tom en ik een heleboel Perzische tapijten verzameld ter decoratie. Twee van deze tapijten liggen nu (tijdelijk) in de woonkamer. Eentje bij de bank en eentje onder de eettafel. Ik was eerst bang dat het wellicht te druk zou zijn, maar na een aantal dagen was ik er echt super blij mee. Het matcht goed bij de rest van de (vintage) meubels.

Spiegel

Tijdens het werken thuis merkte ik vaak dat ik een hoekje mistte, waar ik foto’s bij kon maken. Aangezien ik niet altijd een vrijwilliger voor foto’s heb, ben ik voor veel foto’s op mezelf aangewezen. Dat is geen probleem, maar vaak vond ik het wel lastig om een leuke setting te vinden. Ik besloot om een spiegel tegen de muur te zetten en dit bleek een goede keuze te zijn. Behalve een leuk hoekje om foto’s bij te maken, oogt de woonkamer nu een stuk ruimtelijker.

Door mijn liefde voor grote rotan stoelen is het soms lastig om alles goed neer te zetten. Ik wil de stoelen graag in het zicht neerzetten, maar ze passen nou eenmaal niet allemaal in de woonkamer. Mijn lievelingsstoel heb ik inmiddels wel weer pontificaal in het zicht geplaatst. Met aan de andere kant de hond die ik op de rommelmarkt in Luik kocht een aantal weken geleden.

Eetkamerstoelen

Ondanks dat het geen gigantische veranderingen zijn, ben ik er toch heel erg blij mee. Ik heb wederom gezien dat je met kleine veranderingen een interieur een heel andere uitstraling kunt geven. Er is op dit moment niet veel dat ik nog zou willen veranderen, op de eetkamerstoelen na. Een tijd geleden besloten we om de eettafel wit te verven en hier heb ik achteraf wel een beetje spijt van. Ik zou er nu juist voor kiezen om de eettafel donkerbruin te maken, in combinatie met bijpassende stoelen. Op die manier zou de eethoek beter bij de rest van het interieur passen.

De eettafel is gecombineerd met zes witte stoelen die ik kocht toen ik op mezelf ging wonen in 2016. Ik koos toen voor zes verschillende houten stoeltjes die ik zelf wit verfde. Na een zoektocht op het internet kwam ik bij WoonQ uit. Dit is een nieuwe woonwinkel met een groot assortiment aan eetkamerstoelen en andere meubels. Ik vind de messing / industriële Olaf stoel echt super tof en deze zou ook goed bij de rest van het interieur passen.

Tot de volgende fase

Door mijn grote liefde voor vintage en kringlopen staat er best veel in huis.  Niet alles staat pontificaal geplaatst in huis, maar er zijn veel spullen waarmee hier en daar wat gewisseld kan worden. Zowel meubels als kleine accessoires. Dat zorgt er dan ook voor dat ik regelmatig de kriebels krijg om alles weer een beetje te veranderen.

Afgelopen week kocht ik een vintage Rohe stoeltje voor een mini prijsje. Deze ga ik binnenkort opknappen. Aangezien ik het stoeltje een mooie plek in huis wil geven, zal ik daarna wel weer gaan schuiven om een plek te creëren.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

3 Reacties

  1. 27 februari 2020 / 12:39

    Jij bent hier zo goed in! Het ziet er prachtig uit en met alle verschillende spullen tóch één geheel en niet te druk. Wauw!

  2. 27 februari 2020 / 12:04

    Wat maak je toch altijd een prachtige foto’s en je interieur vind ik ook zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?