De tuin klaarmaken voor zonnige dagen

Inmiddels ben ik al zo’n drie weken aan huis gekluisterd en ik moet eerlijk zeggen dat ik het eigenlijk helemaal niet zo erg vind. Voor mij als ZZP’er die altijd al thuis werkt, veranderde er niet zoveel de afgelopen week. Ik ben graag thuis en weet me ook altijd prima bezig te houden. Afgelopen week heb ik een aantal uurtjes in de tuin gewerkt om de tuin voor een deel al klaar te maken voor de zonnige dagen die in aantocht zijn. De lente wacht namelijk op niemand, ook niet wanneer de halve wereld stilstaat vanwege een virus.

Gras

Door de lange winter ziet het gras er niet meer zo florissant uit. Na het maaien van het gras ontdekte ik heel wat kale plekken, waardoor het er allemaal wat karig uitziet. De aankomende week wil ik graag wat bij gaan zaaien, zodat in ieder geval de kale plekken wat minder zichtbaar worden. Al met al ziet de tuin er al een stuk beter uit nu het gras vers gemaaid is. Door Tom trouwens, want ik ben bang dat de wereld nog niet klaar is voor een grasmaaiende Alyssa. En ik zelf trouwens ook niet.

Tomatenplantjes

In de keukenlade vond ik een zakje met zaadjes voor tomatenplantjes en voor radijs. Deze liggen er echt al een hele tijd en ik vond deze week wel een mooi moment om ze te zaaien. Ondanks dat de zakjes al lang over de datum waren, zijn de eerste mini-plantjes inmiddels al tevoorschijn gekomen. Aangezien ik het super leuk vind om met planten bezig te zijn, zie ik dit als een nieuwe uitdaging en leuk project voor de aankomende weken. Ik ben benieuwd hoeveel planten ik uiteindelijk over ga houden en of de tomaten eetbaar zullen zijn. Ik houd jullie op de hoogte. Zie hier mijn mini-tuintje dat nu nog even in de hoek van de woonkamer staat – beetje improviseren.

Tuinmeubels

De hoeveelheid dorre blaadjes en stof leek oneindig, maar na een flinke schrobbeurt ziet de zithoek van pallets er weer uit als nieuw. De kussens heb ik ook al tevoorschijn getoverd en ik heb zelfs al een paar uurtjes buiten zitten te breien. Ook de vintage wicker loungeset gaat nog een make-over krijgen. Door de zon is het materiaal een beetje verkleurd, al zal dit ook wel met de leeftijd van het materiaal te maken hebben. Over een paar weken wil ik de tuinset helemaal schoonmaken en lakken, zodat het materiaal weer uit zal zien als nieuw.

Onkruid

Ook het karweitje waar ik altijd een vreselijke hekel aan heb, moest gebeuren: het onkruid tussen de tegels verwijderen. Ondanks dat ik al veel tips heb opgezocht op het internet, heb ik nog steeds geen holy grail gevonden. Natuurlijk kan ik er altijd een agressief middel overheen gooien, maar ik vind dat zelf niet zo’n fijn idee en daarnaast ook milieuonvriendelijk. Daarom gebruik ik nu kokend water. Ik giet kokend water over het onkruid heen en na enkele dagen kan ik het vervolgens heel makkelijk weghalen. Ook niet zo lief voor het onkruid, maar het komt uiteindelijk toch altijd weer terug. Dat heb je met onkruid…

In een eerdere blogpost over de tuin schreef ik over de bloembakken die ik graag zou neerzetten. In deze bloembakken wil ik graag strobloemen gaan zaaien, om er vervolgens versieringen van te maken voor onze bruiloft. Deze bloembakken gaat Tom zelf maken. Ik ben heel benieuwd of het gaat lukken en kijk eigenlijk wel uit naar de bloemenpracht, die hopelijk over een aantal maanden in de tuin zal staan.

Ondanks dat alles er nu nog niet zo zonnig uitziet, kijk ik uit naar de zonnige dagen die in het verschiet liggen.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 23 maart 2020 / 17:20

  Momenteel staan mijn paprika’s en tomaten er ook al mooi bij! Volgende week gaan we onze bakken inrichten, zoveel zin in!

  • Alyssa
   Auteur
   27 april 2020 / 10:44

   Ik ben jaloers, mij is het dit jaar wederom niet gelukt. Ik ga het volgend jaar gewoon weer opnieuw proberen. Super leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?