Mijn nieuwe creatieve studio!

Een aantal weken geleden besloot ik om mijn hobbykamer een make-over te geven. Ik ging aan de slag met het opruimen en restylen van mijn creatieve kamer, met als doel dat ik er vaker ga zitten werken. Momenteel zit ik voornamelijk in de woonkamer te werken, omdat ik niet helemaal blij was met mijn hobbykamer. De afgelopen maanden veranderde mijn hobbykamer meer in een rommelkamer en daardoor ging ik er eigenlijk nooit meer zitten. Heel jammer natuurlijk, want het is super om een ruimte in huis te hebben waar ik creatief kan zijn en al mijn creatieve spullen in de buurt heb. In deze blogpost geef ik jullie een kijkje in mijn nieuwe creatieve studio.

creatieve studio

Met het oog op de (creatieve) projecten waar ik mee bezig ben, leek het me wel handig om een plek te hebben waar ik deze creativiteit kan bundelen. Een valkuil was voor mij dat ik mijn hobbykamer helemaal vol met troepjes had staan, waardoor ik door de bomen het bos niet meer zag. Vanaf nu gaat dat niet meer gebeuren. Ik zocht al mijn spullen uit en ruimde alles netjes op. Voor alle spullen heb ik een bestemming gevonden en ik heb me voorgenomen om niet meer lukraak alles in die kamer te mikken. Het voornaamste doel van deze make-over was om meer rust te creëren en dat is zeker gelukt.

grote tafel

In mijn studio staat een grote houten tafel die ik als bureau gebruik. Daarnaast is de tafel groot genoeg om patronen op uit te tekenen of wanneer ik iets anders aan het maken ben. Wanneer ik geen zin heb om het werk op te ruimen, is er genoeg plek om het te laten liggen tot het moment waarop ik weer zin heb om eraan verder te werken. De tafel stond eerst in het midden van de kamer. Doordat ik de tafel tegen de muur heb geschoven, ziet de kamer er veel ruimtelijker uit.

boekenrekken

Tegen een andere muur staan twee boekenrekken die ik gebruik als voorraadkasten. In één boekenrek staan plastic bakken met mijn knutselspullen. Deze plastic bakken heb ik de afgelopen weken allemaal uitgesorteerd. In de tweede boekenrek staan voor een groot deel boeken, maar ook klappers met papieren, patronen en dozen met stoffen. Omdat ik de boekenrekken erg rommelig vond en daar onrustig van werd, heb ik voor de boekenrekken een doek gehangen. Daardoor is het meer één geheel geworden en minder rommelig. Het straalt meer rust uit en dat is wat ik graag wilde in mijn creatieve studio: minder rommelig en meer rust. Ook het ladekastje ziet er daardoor minder druk uit.

garen

Breien is mijn grootste hobby en ik heb dan ook erg veel garens door de jaren heen verzameld. Voor de make-over stonden er in de hoek van de kamer twee (vintage) rekken met daarin al mijn garens. De rekken waren eigenlijk veel te klein voor alles, waardoor er ook naast de rekken allerlei mandjes en zakken met garens stonden.  Er bleef maar garen bijkomen, waardoor er steeds meer op de grond lag en stond.

Vorige week zag ik dat er bij een van mijn favoriete kringloopwinkels een mooi (vintage) rek te koop stond. Van dezelfde serie als waar ik er al eentje van had staan in de hoek. Ik besloot om dit rek te kopen in plaats van het kleine rek dat er al stond. Vervolgens sorteerde ik alle garens op kleur en richtte ik mijn rekken mooi in. Ik ben echt super blij met het resultaat.

posters

Qua decoratie besloot ik om meer planten neer te zetten en om mijn wallgrid anders in te delen. Daarnaast hing ik een aantal posters op om de muren aan te kleden. Ik koos voor zwart wit posters van bekende vrouwen, omdat ik het mooi vind om deze een plek te geven in mijn creatieve studio. Ik laat me graag inspireren door vrouwen die iets bereikt hebben in hun leven. Ik hing posters op van Brigitte Bardot, Frida Kahlo, Marilyn Monroe en Twiggy. Ik bestelde ook een poster van John Lennon en Yoko Ono, maar die heb ik uiteindelijk toch maar in de woonkamer gezet, omdat ik de poster zo mooi vind passen in de woonkamer.

De posters heb ik afgewisseld met lijstjes die ik al had en de bedoeling is dat er in de toekomst nog meer komt te hangen. Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Desenio. Super leuk en op het juiste moment, want ik was nog op zoek naar mooie posters om in mijn creatieve studio op te hangen. Ik heb een leuke kortingscode voor jullie, waarmee jullie tot 12 maart maar liefst 25% korting krijgen bij het plaatsen van een bestelling. De code ‘MISSMURPHY‘ is drie dagen geldig, van dinsdag 10 t/m donderdag 12 maart (niet geldig op lijsten of op handpicked/gepersonaliseerde posters). Mocht je dus nog op zoek zijn naar mooie posters, dan heb je nu de kans om ze te bestellen met een korting.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking en bevat producten die mij toegestuurd zijn ter review.

 

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

5 Reacties

 1. Alexandra
  30 maart 2020 / 16:19

  Ziet er heel rustig en gezellig uit. Van waar heb je dit mooie doek?

  • Alyssa
   Auteur
   30 maart 2020 / 19:23

   Dankjewel. Die doek hebben we gekocht in Sirmione op de markt, twee zomers terug.

 2. 10 maart 2020 / 10:06

  Wat een prachtig plekje! Ik kan me voorstellen dat je helemaal zin krijgt om in deze fijne ruimte aan de slag te gaan.
  Liefs,
  Evelien

 3. Ine
  10 maart 2020 / 09:38

  Hey Alyssa,
  Wat leuk om te lezen.
  Het ziet er idd ordelijk en gesorteerd uit.
  Het is net of ik id kamer sta zoals je t beschrijft..
  Gr Ine Haex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?