Vintage elementen in de badkamer

Toen ik vorige week aan het rondstruinen was op Pinterest, viel mijn oog op een bord vol met gekleurde badkamers. Ondanks dat ik normaal gezien meer van de lichte kleuren ben, was ik best onder de indruk van al die vrolijke tinten. De gekleurde badkamers deden me een beetje denken aan de typische jaren 70 badkamers, met bruine of donkergroene tegels en bijpassend sanitair. Met het oog op ons eigen huis in de toekomst, ging ik nadenken over manieren om een moderne badkamer een vintage look te geven. Het lijkt me namelijk super tof om een moderne badkamer te hebben, die er toch nog vintage uitziet.

Echte vintage badkamers

Tijdens onze zoektocht naar een huis, kom ik regelmatig huizen tegen die nog een badkamer uit de jaren 70 hebben. Ik vind het altijd fascinerend om te zien hoe gedateerd deze badkamers zijn. Vaak in bruin, roze of donkergroen, met bijpassende bloemetjes tegels en sanitair in dezelfde kleur. Ondanks dat ik dol ben op vintage, zijn deze typische vintage badkamers net een beetje té vintage voor mij. Al vind ik het wel leuk om te zien dat ook woontrends blijven terugkomen (lees: gekleurde badkamers). Gelukkig zijn er een aantal manieren om een moderne badkamer toch een vintage look te geven.

Tegels

Vintage tegels vind ik echt super leuk en regelmatig komen we op de markten waar we komen echte vintage tegels tegen. Deze zijn helaas niet meer echt bruikbaar om een nieuwe badkamer mee te betegelen. Gelukkig worden er een heleboel mooie alternatieve tegels aangeboden. Gekleurde tegels, tegels met een mediterraans tintje en tegels met een vintage look. Ook mozaïek tegels en metrotegels vind ik erg mooi en geschikt voor een vintage badkamer.

Door de vloer in de badkamer te betegelen met opvallende tegels, ben je eigenlijk al een heel eind. Denk bijvoorbeeld aan tegels met een printje of juist een opvallende effen kleur. De combinatie tussen wit en zwart geruit vind ik ook altijd erg mooi. De mogelijkheden zijn eindeloos en ik geloof dat de tegels uiteindelijk wel een groot deel van de algehele sfeer beïnvloeden.

Ligbad op pootjes

Naast de tegels kun je met een bijpassend ligbad ook al heel wat vintage sfeer creëren in een badkamer. Vrijstaande baden met van die deftige pootjes zijn mijn favoriet. Deze baden laten een badkamer er meteen een stuk meer vintage en vooral ook chic uitzien. Ze zijn ruimtelijk en daarnaast ook mooi aan te kleden met bijpassende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan mooie (gouden) messing kranen en bijpassende douchekop. Rotan krukje ernaast, ik zie het al helemaal voor me.

Accessories

Mocht ik ooit weer een badkamer met ligbad hebben, dan wordt het een plek om te ontspannen. Gezellig en sfeervol. Accessoires zorgen voor meer sfeer en het is leuk om echt voor vintage accessoires te kiezen. Denk aan zo’n typische vintage zeepbakje van keramiek, een mooie vintage spiegel met uitgewerkte lijst en bijpassende lampen. Als groot liefhebber van rotan zou ik ook zeker rotan toevoegen aan een toekomstige vintage badkamer. Planten zijn natuurlijk niet echt vintage, maar zorgen wel altijd voor extra sfeer. Door de planten in vintage of koperen bloempotten te zetten, kun je er nog een extra vintage tintje aan geven. Daarnaast kan een Perzisch tapijt in de badkamer ook erg tof staan.

Een precies plaatje heb ik nog niet in mijn hoofd, maar ik heb wel genoeg inspiratie om er nog even over na te denken. Ik kijk er dan ook erg naar uit om samen met Tom een huis te vinden en het vervolgens helemaal naar onze eigen wens te maken.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 3 maart 2020 / 10:54

    Ja ik hou hier echt van! een badkamer moet ook logisch ingedeeld zijn en het liefst wat ruimer. Dit hebben we op dit moment niet, helaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?