30 dagen opruim challenge

De laatste weken ben ik veel bezig geweest met het uitzoeken en opruimen van spullen in huis. Ik kwam tot de ontdekking dat ik de afgelopen jaren ontzettend veel heb bewaard, waar ik nooit meer iets mee ga doen. Op een of andere manier word ik heel onrustig van teveel spullen die geen functie meer hebben. Ondanks dat ik van spullen houd, ben ik er ook van overtuigd dat we allemaal veel te veel spullen hebben en dat er een heleboel weg kan. Daarom heb ik besloten om in april mee te doen aan de 30 dagen opruim challenge.

30 dagen opruim challenge

Vorig jaar zag ik op Instagram stories van Jennie voorbij komen, waarin ze uitleg gaf over deze opruim challenge. Aangezien ik middenin mijn opruimfase zit, besloot ik dat ik het een goede manier vind om aan de slag te gaan met overbodige spullen. Ik heb al een heleboel opgeruimd, maar er is nog meer dan genoeg over om deze challenge mee te doen. Op internet las ik dat deze challenge meestal in april en oktober wordt gedaan, maar dat maakt in de praktijk natuurlijk niet zoveel uit.

De regels van de challenge zijn simpel: de dag van de challenge zegt hoeveel spullen je weg doet. Op dag één doe je dus één ding weg. Op dag twee doe je twee dingen weg. Op dag 29 doe je 29 spullen weg, totdat je uiteindelijk op dag 30, 30 spullen weg doet. In één maand doe je dan in totaal 465 spullen weg. Dat lijkt veel en….dat is het natuurlijk ook.

Bestemming

Ik ga meteen eerlijk zijn: niet alles gaat zomaar weg. Een groot deel zal ik naar de weggeefwinkel brengen, aangezien mensen het daar dan voor niets mogen ophalen. Dat vind ik persoonlijk beter dan de kringloop, die er volgens nog geld voor gaat vragen. Ik heb dan liever dat de mensen die het écht nodig hebben de spullen gratis kunnen ophalen in de weggeefwinkel.

Een ander deel – voornamelijk kleding en schoenen – zal ik proberen te verkopen op internet. Niet omdat ik te gierig ben om het voor niets weg te geven, maar voornamelijk omdat ik dat geld wil gebruiken als extraatje voor onze bruiloft. We hebben nog niet het hele bedrag bij elkaar gespaard en ik vind dit een mooie manier om hiermee bezig te zijn. Investeren in de toekomst met spullen uit het verleden.

Spullen

Welke spullen er weggaan? Zoals ik hierboven al zei: veel kleding en schoenen. Daar sprak ik op IG ook al eens over. Ik heb laatst mijn hele garderobe uitgezocht en er zijn heel veel schoenen die ik nooit meer draag. Een groot deel is door mij nog wel draagbaar, maar zou ik niet zo snel verkopen omdat ze te gedragen zijn. En iets waar ik met blote voeten in gelopen heb, vind ik niet meer zo verkoopbaar, op één of andere manier. Ik zal dus een deel gewoon weggooien en eigenlijk is dat verder prima. Over zulke dilemma’s zal ik jullie advies gaan vragen op social media.

Ook mijn knutselspullen zal ik gaan uitzoeken. Aangezien er teveel is dat ik toch nooit meer ga verwerken in iets. Dan kan beter iemand anders er iets moois van maken. Zo zijn er ook nog wel wat decoratie dingen die niet meer passen bij ons huidig interieur. De bedragen zullen overigens mini zijn, aangezien ik wil dat het voor iedereen gezellig is.

Ik heb veel zin om hiermee aan de slag te gaan en zal dagelijks de bevindingen delen in mijn stories op Instagram. Mochten jullie nieuwsgierig zijn naar de voortgang, check dan zeker mijn account.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?