Gerrit Giraffe + patroon

gerrit giraffe

Toen we vorig jaar te horen kregen dat er in de familie een babytje in the oven zit, verheugde ik me al op het maken van spulletjes voor de baby. Voor kerst maakte ik een setje bestaande uit een muts, handschoentjes en een sjaal. Twee weken geleden maakte ik deze rammelaar: Gerrit Giraffe. Het (gratis) patroon vond ik op de website van Durable Yarn en is eigenlijk heel makkelijk te volgen. Ik ben heel blij met het resultaat.

Patroon & materialen

Zoals ik al zei maakte ik de giraffe aan de hand van dit gratis patroon van Durable Yarn. Het patroon bestaat uit twee verschillende giraffen, maar ik koos ervoor om alleen de rammelaar (of bijtring) te maken. De houten ringen kocht ik ooit eens bij de Wibra en volgens mij verkopen ze deze nog steeds. Ik weet niet echt of dit hout geschikt is als bijring, vandaar dat ik er een rammelaar van gemaakt heb. Natuurlijk zijn er wel speciale ringen te koop die wel als bijtring kunnen worden gebruikt. In het hoofd van de giraffe zit een klein rammeldoosje, ook deze kocht ik bij de Wibra een tijdje terug (ook nog steeds te koop). Wanneer je met de rammelaar rammelt, hoor je ook echt iets rinkelen.

gerrit giraffe

Garen

In het patroon wordt gewerkt met garen van Durable Yarn. Ik had thuis nog bolletjes Catona van Scheepjes, dus ik heb zelf ander garen gebruikt. Eigenlijk kun je elk bruin met okergeel garen gebruiken wat je voor handen hebt. Zelf vind ik het Catona garen van Scheepjes altijd erg fijn haken. Dit garen is ook verkrijgbaar en de meest mooie kleuren.

gerrit giraffegerrit giraffegerrit giraffe

Eindresultaat

Toen ik begon met haken wist ik niet helemaal of het wel ging lukken, maar op een of andere manier maak ik me nooit echt druk over het eindresultaat. Ik merk dat het daardoor vaak sneller en beter lukt, dan dat ik me daar wel heel erg druk om zou maken. Ik vond het wel erg leuk om weer nieuwe steken te leren, zo zijn de neusgaten gemaakt met de popcorn-steek.

In de aankomende dagen wil ik graag nog een giraffe gaan maken, maar dan van wat meer afwijkende kleuren. De giraffe lijkt me namelijk ook erg mooi in lichte kleuren. Bijvoorbeeld pastel of juist wit met een accentkleur.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. Ine
    13 april 2020 / 09:13

    Leuk Alyssa, wil ik ook nog eens proberen .nog aan de knuffels bezig..
    Leuk die inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?