Hoe de woonkamer binnen no-time een halve jungle werd

Als je me een aantal jaar geleden had verteld dat ik nu zo dol op planten zou zijn, had ik je vierkant uitgelachen. Zelfs toen de hele trend rondom planten opkwam, vond ik er nog helemaal niets aan. Ik geloofde namelijk niet dat ik het in me had om planten in leven te houden, laat staan alles wat daar verder nog bij komt kijken. Inmiddels ben ik trotste eigenaar van een heleboel planten en vind ik het super leuk om ermee bezig te zijn.

Van 1 naar 42 Pilea’s

Toen ik op mezelf ging wonen kreeg ik van mijn mama een kleine palm cadeau. Dat was eigenlijk mijn eerste eigen plant die ik tot op de dag van vandaag in leven heb weten te houden. Hij groeit wel, maar niet zodanig dat ik de plant maandelijks dien te verpotten. In tegenstelling tot veel andere planten die ik inmiddels om de zoveel maanden in een grotere pot moet zetten. Na de palm volgde een kleine Zamioculcas, die inmiddels zo groot geworden is dat ik de pot niet meer zelf kan verplaatsen. Ik vind het fascinerend om te zien hoe snel sommige planten groeien, hoe ik ze vervolgens kan stekken en op die manier steeds meer planten in huis heb staan.

En dan heb ik nog niet over de Pilea die ik drie jaar geleden kocht en waarvan ik inmiddels meer dan 42 baby’s heb gestekt. Heel mijn familie en vrijwel alle kennissen hebben inmiddels een plantje van deze moederplant. En het blijft maar doorgaan, want al die stekjes hebben inmiddels ook weer allemaal baby’s gekregen.

Donker weer

In de donkere maanden was ik een beetje bang dat een aantal Pilea’s het niet zouden gaan redden. Met name de grootste Pilea van het stel had veel moeite met het donkere weer. De meeste bladeren vielen eraf en hij ziet er nu een beetje karig uit. Gelukkig groeien er aan de bovenkant nog steeds nieuwe bladeren. In ons nieuwe huis wil ik sowieso een lichtkoepel of veranda, waardoor ook tijdens de donkere maanden de planten voldoende licht krijgen. Met het oog daarop vind ik het af en toe leuk om op Pinterest inspiratie op te doen en te kijken naar hoe andere mensen hun huizen met lichtkoepels inrichten.

Interieur

Nu er zoveel planten in huis staan, betrap ik mezelf erop dat ik het interieur hier en daar op de planten aanpas. Wanneer ik een nieuwe plant koop, denk ik eerst na over waar ik de plant ga zetten en in welke pot. Sinds kort heb ik de plantentafeltjes ontdekt. Nu kan ik zelfs wanneer er eigenlijk geen plek meer is, toch nog ergens een tafeltje met een plant neerzetten.

De afgelopen weken ben ik regelmatig met mijn planten in de weer geweest. Nu we niet echt naar buiten mogen, is het voor mij een fijne bezigheid om even aan iets anders te denken. Zo ben ik bijvoorbeeld begonnen met het kweken van tomatenplantjes. Of ik zoek op internet naar manieren om te stekken en probeer dit dan uit. Mijn laatste ontdekking is hoe ik heel snel en makkelijk een avocadopit kan laten groeien. Dat zal ik later deze week nog delen in een video op IG.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

5 Reacties

 1. 18 april 2020 / 16:39

  Waauuw super gaaf al die planten. Voorheen had ik er echt niks mee, maar mijn zus is helemaal gek van planten en stekken enzo, dus ik krijg nu steeds meer planten in huis. Toch wel heel erg leuk..

  • Alyssa
   Auteur
   27 april 2020 / 10:26

   Haha, ik had er een paar jaar geleden ook niets mee. Inmiddels vind ik het super leuk om met planten bezig te zijn. Stekken is een leuk onderdeel, want zo kun je er indd ook cadeau geven aan anderen :-)

  • Alyssa
   Auteur
   27 april 2020 / 10:26

   Haha, ik had er een paar jaar geleden ook niets mee. Inmiddels vind ik het super leuk om met planten bezig te zijn. Stekken is een leuk onderdeel, want zo kun je er indd ook cadeau geven aan anderen :-)

 2. 15 april 2020 / 15:04

  Alyssa wat een paleis hebben jullie! Het ziet er prachtig uit met al die leuke plantjes.

  • Alyssa
   Auteur
   27 april 2020 / 10:30

   Wat lief, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?