Hoe geef je een keuken een vintage tintje?

Ondanks dat de focus nu voornamelijk op onze bruiloft ligt, willen we na de bruiloft weer actief samen op zoek gaan naar een eigen huis. Daar zijn we al wat langer mee bezig, maar voor nu hebben we besloten om pas na de bruiloft weer actief op zoek te gaan. Daar verheug ik me ontzettend op en ik kijk nu al uit naar het mooi maken van ons eigen huis in onze favoriete stijl: vintage. Daarin lijkt met name de keuken wel een uitdaging te zijn, want een échte vintage keuken is niet realistisch. Wel kunnen we met de juiste accessoires de keuken toch een vintage tintje geven. In deze blogpost vertel ik hier meer over.

Mijn man is meesterchef

Je zou het misschien niet verwachten, maar ik ben thuis dus niet degene die representatieve maaltijden op tafel zet. Ik ben nooit een keukenprinses geweest en om eerlijk te zijn vind ik koken ook niet zo leuk om te doen. Ik kan wel bepaalde gerechten klaarmaken en die zijn dan ook heus wel eetbaar, maar het is niet iets waar ik graag mee bezig ben. Tom kan daarentegen fantastisch koken. Een punt waarop we elkaar perfect aanvullen (en waar ik stiekem ook wel erg dankbaar voor ben).

De toekomstige keuken zal dan ook voornamelijk naar de wensen van Tom worden ingericht. Hij is namelijk degene die vrijwel altijd in de keuken staat. Gelukkig zijn we het over de meeste dingen eens en is de functionaliteit niet afhankelijk van de stijl die we voor ogen hebben. Het zal een keuken op maat worden, zodat er genoeg ruimte is om er vintage elementen in te verwerken.

Vintage keuken

Wanneer ik het heb over een vintage keuken, bedoel ik niet een keuken die we uit een oud huis geplukt hebben en herplaatsen in ons huis. Gelukkig zijn er allerlei manieren om een neutrale keuken een vintage tintje te geven. Met de vintage (oranje) collectie van Brabantia kom je al een heel eind, al ben ik zelf niet zo van het oranje. Ook emaille accessoires ogen meteen heel vintage.

De keukenapparaten van SMEG zijn voor mij echt een musthave in een vintage keuken. Ik vind de gekleurde koelkasten echt fantastisch. Niet goedkoop natuurlijk, maar wie wil er nou geen pastelroze vaatwasser? Daarnaast ben ik echt dol op vintage tegels en ik geloof dat je hiermee al een bepaalde sfeer kunt neerzetten. Door de keuken landelijk en wit te houden, is het mogelijk om opvallende elementen te gebruiken zonder dat het meteen heel druk wordt.

Ik spaar al een hele tijd een vintage servies in pastelkleuren. Dit servies wil ik graag in een mooie kast met glazen deuren tentoonstellen in de keuken. De pastelkleuren matchen dan ook weer met de apparaten van SMEG.

De huidige keuken is neutraal van kleur, waardoor ik nu al met veel vintage accessoires heb kunnen stylen. Zo heb ik op de vensterbank allerlei vintage bloempotten staan in blauw met wit. Op de lockerkast staan allerlei vintage apothekersflessen en blikken. En op een aantal plankjes heb ik al een deel van het pastelkleurig servies staan. Voor nu is dat even genoeg vintage in de keuken.

Droomkeuken

Een aantal maanden geleden schreef ik al een blogpost over mijn droomkeuken. Ik benoemde een aantal elementen die ik mooi vind en graag in onze toekomstige keuken terug zou willen zien. Zo schreef ik bijvoorbeeld over planken in plaats van bovenkasten. Hier sta ik nog altijd achter, het lijkt me leuk om op die manier de keuken te kunnen stylen.

Zoals jullie merken ben ik nog steeds vintage minded. Ondanks dat ik het niet echt zie gebeuren, kan dat natuurlijk altijd veranderen. Een neutrale basis is daarom wel verstandig. Mochten we dan opeens een andere stijl mooi vinden, dan hoeven we alleen maar de details aan te passen en niet een volledig huis.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 21 april 2020 / 15:57

  oh dat lockerkastje is echt fantastisch! en wat mega fijn dat je man chef is, ik ben gek op koken.. maar ik hoef het niet te doen op dagen wanneer ik werk. mijn man is namelijk altijd eerder thuis dus die bereid de maaltijden (en dat gaat nog goed ook).

  • Alyssa
   Auteur
   27 april 2020 / 10:23

   Daar ben ik ook echt super dankbaar voor, ben er echt niet zo goed in en hij kan gelukkig heerlijk koken. Het is wel fijn wanneer jullie het zo goed kunnen verdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?