Inspiratie voor Pasen 2020

De lente heeft ons de afgelopen dagen al getrakteerd op een mooie blauwe lucht en een stralende zon. Ik heb de eerste spierwitte lammetjes al gesignaleerd en de magnolia’s staan in bloei. De lente heeft iets magisch en brengt zoveel vrolijkheid met zich mee, zelfs in deze roerige tijden. Je zou bijna vergeten dat het over twee weken Pasen is. Ik vind het altijd gezellig om Pasen te vieren met onze families. Dat zal dit jaar iets anders zijn, maar ik verheug me er toch op om er iets gezelligs van te maken. Vandaag deel ik een aantal van mijn ideeën.

Paasbrunch

Juist omdat we nu in een andere situatie zitten, heb ik besloten om een gezellige paasbrunch te maken voor Tom en mezelf. Misschien geeft de huidige situatie mij juist wel extra motivatie om het dit jaar super gezellig te maken met Pasen. Het hoeft geen culinaire sensatie te zijn, maar een leuk aangeklede paasbrunch lijkt me een goed idee. Een brunch is hipper dan het traditioneel paasontbijt en je hebt daarna nog veel tijd om andere leuke dingen te ondernemen. Zelfs wanneer je met je gezin aan huis gekluisterd bent. Denk bijvoorbeeld aan paaseieren zoeken in huis of een spelletjesmiddag.

Paastakken

Vaste tradities voor Pasen heb ik niet echt. Wel vind ik het leuk om een aantal takken te versieren met paaseitjes en gekleurde kuikentjes. Omdat ik niet speciaal naar de winkel wilde voor echte paastakken, ging Tom deze voor mij plukken in de buurt. Ik ben er echt heel blij mee, zo’n versierde bos takken ziet er meteen zo vrolijk uit.

Behalve paastakken versieren, wil ik dit jaar graag nog iets leuks haken voor Pasen. Ik ben aan het denken aan eierwarmers die bij mijn pastel servies passen. Ik heb nog geen patroon kunnen vinden dat ik echt leuk vind, dus misschien ga ik er zelf wel eentje maken. Los van haken zijn er talloze andere creatieve ideeën te vinden op Pinterest. Denk bijvoorbeeld aan verschillende manieren om eieren te verven of om de tafel leuk aan te kleden.

Vintage servies

Al heel wat jaartjes spaar ik het pastel servies van Société Céramique Maastricht. Het servies komt uit de jaren 50 en bestaat uit serviesgoed in de kleuren pastelgeel, pastelblauw, mintgroen, pastelroze, lichtgrijs en kuikentjesgeel. Het lijkt wel alsof dit servies speciaal voor Pasen of de lente gemaakt is. Van de vele vintage items die ik bij elkaar heb gespaard, is dit servies toch wel een van mijn favorieten. Een deel van mijn verzameling staat in de keuken op plankjes en ik vind het nog altijd leuk wanneer ik weer nieuwe items vind op een rommelmarkt of bij de kringloop.

Mijn lievelings toetje

Een dan nu: mijn favoriete toetje. Meestal eten we het met kerst bij mijn ouders thuis, maar ik geloof dat het toetje perfect met een paasbrunch gecombineerd kan worden. Het is een simpel recept, met drie eenvoudige ingrediënten: bastogne koeken, frambozen (vers of diepvries) en vanillekwark. Wanneer je het toetje nog een extra pastel tintje wilt geven, zou je nog vanillepudding of vla kunnen toevoegen.

Zelf maken we dit toetje altijd in een longdrinkglas, maar ieder ander mooi glas is natuurlijk ook prima. Om te beginnen verkruimel je een aantal van de bastogne koeken tot grove kruimels. Hiervan komt er een laag op de bodem van het glas. Daar op komt een laag vanille kwark op en daar komt dan weer een laag frambozen op. Deze drie lagen kun je vervolgens nog een keer herhalen, waardoor je een toetje krijgt van verschillende lagen op elkaar. Voor de kleur zou je een extra laag met vanillepudding kunnen toevoegen. Ik vind het echt super lekker en het ziet er ook altijd zo mooi uit.

Dit toetje is heel simpel om te maken en de ingrediënten zijn gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. Ondanks dat ik het al ontelbare keren heb gegeten, blijft het altijd mijn lievelings toetje.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?