Mooie dingen aan de smartphone

‘Zit je nou alweer op dat ding? Je kunt ook geen minuut zonder!’ Iets dat ik vaak naar mijn hoofd krijg geslingerd. Ik ga niet ontkennen dat ik veel op mijn smartphone zit, want dat is gewoon zo. Veel mensen vergeten echter dat een groot deel van mijn werk zich afspeelt op het internet. Mijn smartphone is voor mij de perfecte en meest snelle manier om alles rondom mijn onderneming in de gaten te houden. Er is regelmatig veel ophef over het gebruik van smartphones en iedereen vindt er wel iets van.  Toch denk ik dat er ook veel voordelen aan de smartphone zitten.

Ondernemer

Zelf gebruik ik mijn smartphone voor een groot deel om mijn social media kanalen te onderhouden. Ik zie het als een mooie manier om mezelf als ondernemer op de kaart te zetten. Daarnaast vind ik het super leuk om nieuwe mensen te leren kennen en om inspirerende mensen te ontdekken. Ongeveer 90% van alles dat ik de afgelopen maanden heb geleerd, was op social media. Daarom is social media voor mij heel waardevol en tegelijk ook onderdeel van mijn werk. Je zult me dus regelmatig zien met één van mijn gsm hoesjes in mijn handen, dan ben ik vaak gewoon bezig met mijn bedrijf.

Zeuren

Het is altijd heel makkelijk om van alles meteen het negatieve in te zien. Eindeloos zeuren over dingen die waar we geen invloed op hebben vind ik zoiets onzinnigs. Voor mijn gevoel kunnen we de tijd niet meer terugdraaien en leven we nou eenmaal in een tijdperk waar bij veel mensen hun smartphone een grote rol van betekenis heeft. Steeds meer bedrijven betrekken apps en social media bij hun marketing, waardoor dit alleen maar zal blijven groeien.

Gezond

Net zoals met veel dingen op deze wereld, geloof ik dat de manier waarmee je met iets omgaat een grote rol speelt. Natuurlijk is het niet gezond om 24 uur lang op een scherm te kijken. Het is ook niet gezond om iedere dag vier zakken chips te eten. Of om drie flessen wijn per dag te drinken.

Wanneer je het leuk vind om een aantal keren per dag je social media te checken, af en toe een chipje te eten en af en toe een wijntje te drinken, dan is het al heel andere koek. Ik geloof echt dat er voor alles een gezonde(re) manier is en denk soms dat de reacties op het gebruik van een smartphone een beetje overdreven zijn.

Ongezond

Natuurlijk zijn er ongezonde situaties waar niemand beter van wordt. De onzekere puber die elke dag door de perfect levens van influencers scrolt en zich daardoor nog onzekerder voelt. De influencer die door social media de behoefte voelt om zich anders voor te doen. De gokverslaafde die tien casino apps op zijn telefoon heeft staan en dagelijks veel geld verliest.

Nee, dat is niet gezond. Dat is niet goed. Toch geloof ik dat mensen die er gevoelig voor zijn, deze demonen ook in de ‘echte’ wereld kunnen tegenkomen en dat het niet zo zeer aan de smartphone ligt. Natuurlijk brengt de smartphone alles een stukje dichterbij, maar verleidingen zijn er ook op andere plekken.

Negatief zelfbeeld

Ik ga niet ontkennen dat ik nooit uit het veld ben geslagen door social media. Er zijn momenten geweest waarop ik echt nare dingen mee heb gemaakt op social media. Ik werd er gepest, ik werd belachelijk gemaakt en ik werd ook onzeker van de perfecte plaatjes die voorbij kwamen. Ik was sowieso al onzeker en social media maakte dit alleen maar erger. Uiteindelijk heb ik geleerd om hier anders naar te kijken en om er anders mee om te gaan.

Nu de wereld veranderd is en veel jonge mensen geconfronteerd worden met het ‘perfecte’ leven op social media, denk ik dat er meer aandacht moet worden besteedt aan lessen over social media. Op school kunnen jonge mensen leren hoe social media werkt en waarom niet alles realiteit is. Aangezien de smartphone en daarmee ook social media een grote rol speelt in onze samenleving. En dat zal ook niet meer zo snel gaan veranderen.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 7 april 2020 / 10:48

  Ik volg niet meer mensen waardoor ik mezelf onzeker voelde, nu ben ik meer bezig met een moestuin dus ik zit meer op mijn account @opdegroenetour dan op rachel_interieur en ik scrol amper door mijn homepagina heen. Dan blijf ik oneindig scrollen haha.. je hebt er weer een tof artikel van gemaakt!

  • Alyssa
   Auteur
   27 april 2020 / 10:37

   Daar ben ik een tijd geleden ook volledig mee gestopt. Ik zag het inderdaad, super leuk. Ik heb tomatenplantjes geprobeerd, maar het is niet zo mijn ding. Misschien op een later moment nog een keer proberen. Lijkt me super leuk om later aan ons toekomstig huis ook een moestuin te hebben en eigen groente te kweken. 🤗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?