Sophia Cardigan – mijn eigen patroon

Toen ik in 2018 voor het eerst schreef over mijn Bernadette vesten, had ik nooit verwacht dat ik er zoveel reacties op zou krijgen. Er ging een wereld voor me open, toen ik erachter kwam dat veel meer mensen het leuk vinden om te breien. De afgelopen maanden kreeg ik regelmatig het verzoek om mijn patroon te delen. Iets totaal nieuws voor mij. Ik dacht er even over na en besloot om ermee aan de slag te gaan. Vandaag is de dag waarop ik mijn eerste eigen breipatroon met de wereld ga delen. En dat voelt eigenlijk best een beetje gek en ik vind het ontzettend spannend.

Geheim

Een Bernadette vest breien stond al heel lang op mijn lijstje, voordat ik er eindelijk mee aan de slag ging. Toen ik na vijf vesten eindelijk het voor mij perfecte patroon had gevonden, was ik ontzettend blij. Ik probeerde allerlei patronen uit en stelde vanuit daar een eigen patroon samen. De meeste patronen hebben geen boord, mijn patroon heeft dat wel. Daardoor zal het vest minder omkrullen.

Voordat ik begon met het breien van vesten, leek het onmogelijk om zelf een vest te breien. Inmiddels zijn we heel wat vesten en een eigen patroon verder. Het voelt alsof ik mijn best bewaarde geheim de wereld in ga slingeren, maar van de andere kant wil ik jullie ook het plezier bezorgen dat ik er zelf aan beleef. Breien is nou eenmaal heel erg leuk.

De blogposts over mijn Bernadette vesten, worden tot op de dag van vandaag het meest gelezen van alle blogposts die ik de afgelopen tien jaar heb gepubliceerd. Ook op Pinterest worden mijn blogposts veel bekeken.

Oversized

De manier waarop ik het vest brei, is precies zoals ik het mooi vind. Overdreven grote mouwen en oversized. Zelf heb ik maat S/M en valt het vest op deze manier – behoorlijk oversized. Wanneer mijn mama met een grotere maat (XL) het vest draagt, zit het minder oversized, maar het model blijft grotendeels hetzelfde. Daarom heb ik besloten om het patroon ‘one size’ te maken.

Het patroon dat ik voor mijn Bernadette vesten gebruik.

Geoefende breier

Qua niveau geloof ik dat het vest niet heel lastig is om te breien, maar je hebt wel wat ervaring nodig. Je moet bijvoorbeeld wel weten hoe je steken opzet, het breiwerk af moet kanten en aan elkaar zet. Er zijn talloze video’s te vinden waarin alle handelingen en technieken die je bij het breien van dit vest nodig hebt, uitgebreid worden uitgelegd.

Nieuwe stap

Zoals jullie hebben kunnen lezen op social media, overleed mijn lieve oma vorige week. Zij leerde mij breien en was zelf een echte breikoningin. Oma presteerde het om de meest ingewikkelde kabeltruien uit haar hoofd te breien. Zonder patroon. Het is bijzonder dat ik juist op dit moment mijn eerste eigen patroon met jullie ga delen. Mijn bedoeling is om regelmatig nieuwe patronen te delen met jullie, waaronder het patroon van de oversized trui dit ik eind vorig jaar aan jullie liet zien.

Het patroon is vanaf vandaag te bestellen in mijn Etsy-shop. Voor support over de patronen kunnen jullie terecht op studio@missmurphy.nl. Ik probeer altijd binnen 48 uur te reageren. Voor meer informatie over de garens die ik gebruik, verwijs ik jullie door naar deze blogpost waarin ik dit uitgebreid uitleg. Voor andere veelgestelde vragen heb ik een FAQ gemaakt, die is hier terug te vinden.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 9 april 2020 / 14:27

  Wat super lief en goed dat je dit doet en wat mooi dat je dit nog van je oma hebt geleerd.. uniek!
  Op deze manier is je oma eigenlijk altijd soort bij je.

  • Alyssa
   Auteur
   27 april 2020 / 10:36

   Klopt inderdaad ♥️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?