Update over onze bruiloft II

Door de huidige situatie krijgen Tom en ik regelmatig vragen over onze bruiloft. ‘Maken jullie je geen zorgen?’ Tot nu toe eigenlijk niet echt. We geloven (en hopen) dat in oktober de wereld er al een stukje anders uit zal zien. Het heeft echt geen zin om daar nu al een hoop paniek over te gaan zaaien, dus wij gaan gewoon door met het plannen van onze bruiloft en het uitwerken van onze ideeën voor de bruiloft. Trouwen doen we sowieso, one way or another. Maar het zou wel het mooiste zijn op de dag die we gekozen hebben, omringd door de mensen waarvan we houden. Daar focus ik me dan ook dagelijks op. tot in detail.

Focus

Ik denk aan dat het een zonnige dag zal zijn, dat iedereen waarvan we houden bij ons zal zijn, hoe knap Tom eruitziet in zijn trouwpak, hoe mooi mijn jurk geworden is en hoe mooi we alles versierd hebben. Daar ligt mijn focus en dat plaatje zie ik ook helemaal voor me. Ik zou hoe Tom komt aanrijden in onze (eigen) bruidsauto. Ik zie ons samen lachen, samen dansen met onze loved ones, ik hoor de muziek de we gekozen hebben, ik zie het nichtje van Tom als ons bruidsmeisje, onze schoonzus die de mini vastheeft in mini feestkledij, hoe onze getuigen een big smile op hun gezicht hebben, hoe ik met papa naar het altaar loop, ik zie mijn familie uit Italië zitten en ik zie hoe we samen trouwfoto’s gaan maken in Maastricht. Wanneer ik me daarop focus, dan is het voor mij onmogelijk om te geloven dat onze dag niet zou kunnen doorgaan.

Bruidsschoenen

Natuurlijk denk ik ook aan de bruidsschoenen die ik graag zou dragen onder mijn trouwjurk. Ik zou Alyssa niet zijn wanneer ik me niet óók zou focussen op mijn bruidsschoenen. Van het kopen van mijn bruidsschoenen zouden Tom en ik een speciaal moment maken. Dat is het enige waarvan ik bang ben dat het niet zo kan gaan als dat we eigenlijk graag zouden willen. Het merk bruidsschoen dat ik graag zou willen is namelijk niet overal fysiek te koop. Bestellen op internet kan natuurlijk altijd, maar ik zou ze heel graag eerst willen proberen en passen. Iets dat ook wel een beetje bij het kopen van zulke kostbare schoenen hoort: de voorpret en spanning vooraf. Ja, ik ben iemand die nieuwe schoenen kopen heel spannend kan vinden, vooral wanneer het op speciale schoenen gaat. We wilden ervoor naar Londen of Berlijn, maar dat kan nu nog even niet. Misschien later dit jaar wel.

Het zullen overigens geen standaard bruidsschoenen worden. Sowieso geen witte schoenen en onderstaande schoenen worden het ook niet. Welke het wel worden is nog even een verrassing.

Hoge hakken

Jarenlang droeg ik dagelijks hoge hakken. Hoe hoger, hoe beter. Je zou dus kunnen zeggen dat ik het wel gewend ben om op hoge hakken te lopen. Doordat ik ze nu al jaren niet meer dagelijks draag, kan het natuurlijk wel zo zijn dat ik toch weer even moet wennen. Desondanks wil ik toch graag hoge hakken dragen op onze bruiloft. Als alternatief kan ik altijd witte sportschoenen meenemen, mocht ik te erge pijn aan mijn voeten krijgen.

Tom is een stukje groter dan dat ik ben, maar met te hoge hakken ben ik vaak nét een piepklein stukje groter. Dat in combinatie met mijn kapsel (dat ongetwijfeld vol volume zal zitten), kan ervoor zorgen dat het eruitziet alsof ik veel groter ben. Dat is niet wat ik wil, ik vind het namelijk het mooist wanneer Tom groter is dan mij. Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat het niet zou kunnen dat een vrouw groter is dan de man, maar in mijn beleving vind ik het mooier wanneer Tom groter is.

Vandaag ga ik verder met het knutselen van de versiering voor onze trouw. Ik zal gauw weer een update geven over onze bruiloft.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

 1. 23 april 2020 / 16:09

  Wat kijk je hier positief tegenaan, goed zo! zelf heb ik gekozen voor een blingbling sandaal op onze bruiloft.
  Want mijn man is net zo lang als ik, plus ik wilde dus ook niet boven hem uitkomen!

  • Alyssa
   Auteur
   27 april 2020 / 10:06

   Negatief erover denken werkt niet in ons voordeel en bovendien duurt het nog wel effe :-)! Snap ik, ik ga proberen of het lukt met high heels, zonder groter te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?