Visualiseren over ons droomhuis

In oktober staat onze bruiloft gepland, daarna willen we graag weer actief op zoek gaan naar een eigen huis. Regelmatig hebben Tom en ik het over hoe we graag zouden willen dat ons droomhuis eruit komt te zien. Aangezien ik wel vaker schrijf over interieur en gerelateerde onderwerpen, leek het me wel leuk om ons droomhuis in een blogpost te beschrijven en op die manier te visualiseren.

Droomhuis

Qua huizen zitten Tom en ik gelukkig vrijwel op één lijn. We willen een huis met genoeg kamers, ruimte om uit te breiden en een stuk grond. Behalve slaap- en kinderkamers, willen we graag ruimte voor een mooie badkamer, een hobbyruimte en een wasruimte. Daarnaast moet er ruimte zijn voor een loods die Tom kan gebruiken voor zijn auto’s. Mijn hobbykamer hoeft niet per se een echte kamer te zijn, maar mag bijvoorbeeld ook een losse woonunit zijn die we later nog naast het huis of op de grond plaatsen. Met veel ramen, licht en uitzicht op oneindig groen. Dat laatste is sowieso iets waar we beiden van houden.

Mijn wens is om dieren te houden die grazen in de wei. Het liefst zou ik alpaca’s en kippen houden, maar ik ben er nog niet helemaal uit of ik dit handig vind qua vrijheid om op vakantie e.d. te gaan. Mensen kijken me altijd een beetje bekritiserend aan wanneer ik erover vertel, maar ik geloof oprecht dat het huis bestaat en anders zo te maken is.

Favoriete gedachten

Één van mijn favoriete gedachten is dat ik in de ochtend de deuren van onze veranda open doe, met mijn koffietje ga zitten, met uitzicht op onze achtertuin en oneindig groen. Dat ik de vogels hoor fluiten, de dieren zie rondscharrelen en kan denken: het is ons gelukt. We hebben ons droomhuis gecreëerd. Dat we in de zomer kunnen barbecueën in de tuin met z’n twee, maar ook met de mensen die ons dierbaar zijn. De vele plantjes die ik daar dan neer kan zetten en hoe gezellig het er allemaal uit zal zien.

De gedachte van de veranda met het uitzicht op oneindig groen heb ik al heel lang en ik word echt gelukkig wanneer ik eraan denk dat we dat ooit zullen hebben. In onze huidige tuin hebben we al een soort van terrasoverkapping, waar ik vrijwel iedere ochtend koffie ga zitten drinken. Ik ben er al een gewoonte van aan het maken om dit te doen.

Inspiratie

Om nu inspiratie op te doen voor ons huis, kijk ik regelmatig op websites van makelaars. Zo kan ik zien welke huizen er allemaal zijn. Wat we mooi vinden aan huizen en wat we juist niet mooi vinden. Op die manier wordt het beeld steeds concreter en zie ik het steeds beter voor me. De veranda met uitzicht komt er sowieso. Het lijkt me echt fijn om een soort tuinkamer te hebben waar we ook ‘s avonds nog gezellig kunnen zitten samen. Met een warmtelamp of een houtkachel en gezellig licht.

Ook Pinterest is een grote inspiratiebron, vooral omdat hier ook vaak uitzonderlijke voorbeelden te vinden zijn. Terrasoverkappingen die prachtig en functioneel zijn ingericht, huizen gemaakt van uitzonderlijke materialen, afwijkende kleuren of droomhuizen die ik meteen zou willen hebben. Dat is het mooie van internet: je kunt op die manier alles al voor je zien.

Ik geloof dat ons droomhuis op het juiste moment voorbij zal komen en dat het dan ook precies voldoet aan de verwachtingen die we hebben.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

2 Reacties

  1. 2 mei 2020 / 12:16

    Wauw, klinkt als een heerlijk huis! Mijn droomhuis staat dicht bij het strand en is niet heel groot, ik vind het fijn om klein te wonen. Een grote groene tuin eromheen waarin ik een kas kwijt kan om wat groente en fruit te kweken.

  2. 1 mei 2020 / 11:50

    Het klinkt ook echt als een droomhuis, in de toekomst wil ik ook nog een grotere tuin hebben, liefst een hoekhuis of een twee onder 1 kap.. dromen mag toch? haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?