Instagram: welke apps zijn super handig om te gebruiken?

Door de jaren heen is Instagram uitgegroeid tot mijn meest favoriete app. Dagelijks kijk ik regelmatig even op Instagram om te kijken of er leuke nieuwe content te vinden is. Mede dankzij de hoeveelheid nieuwe berichten op één dag, is Instagram mijn meest favoriete app. Het stopt nooit, het gaat altijd maar door. Door de vele creatieve accounts die ik onlangs ben gaan volgen, is Instagram elke dag weer een feestje. Behalve andere accounts volgen, vind ik het ook leuk om zelf content te maken voor Instagram. In deze blogpost deel ik een aantal van mijn favoriete apps die ik gebruik in combinatie met Instagram.

Smartphone

Iets dat ik de afgelopen jaren heel duidelijk heb gemerkt is dat het gebruik van een goedwerkende smartphone de basis is. Een tijd terug was mijn telefoon aan vervanging toe en heb ik een tijdje met een halfwerkende telefoon rondgelopen. Daardoor was het lastig om ‘even snel’ iets te posten of om gebruik te maken van de apps die ik zo fijn vind. Mijn eerste tip is dus zorgen dat je smartphone goed werkt. Niets is zo vervelend als een app die zich opeens vanzelf afsluit, gegevens die verloren gaan of een telefoon die opeens volledig uitvalt. Been there, done that.

Binnenkort mag ik opnieuw verlengen en ik ben voor het eerst sinds jaren aan het twijfelen over welk toestel ik ga kiezen. Ik heb me een beetje verdiept in de mogelijkheden en ik moet zeggen dat de OnePlus 8 met abonnement er goed uitziet. Deze telefoon heeft een geweldige prijs-kwaliteit verhouding. De OnePlus 8 is supersnel, heeft een groot FullHD OLED display (erg handig voor het bewerken van foto’s!) en hij heeft een groot geheugen, daardoor kun je veel foto’s opslaan en snel schakelen tussen verschillende apps. Ik ben er nog niet helemaal uit. Het is belangrijk dat ik een goedwerkende smartphone heb, omdat ik het veel gebruik voor mijn werk. Daar schreef ik al eens een blogpost over.

Canva

Deze parel ontdekte ik ongeveer een jaar geleden. En met parel bedoel ik écht een parel. Canva is een super fijn programma dat je zowel via de website als in een app kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld content ontwerpen via de website op je computer of laptop en vervolgens de opgeslagen ontwerpen openen met de app op je smartphone. Ik gebruik Canva vrijwel dagelijks om dingen te stylen voor mijn stories op Instagram en voor de webshop. Er zijn veel online ondernemers die deze app gebruiken om e-books mee te maken, websites mee te stylen of andere grafische dingen mee te ontwerpen. Wanneer je goed weet hoe Canva werkt, heb je voor veel dingen geen grafisch ontwerper meer nodig. Ja, dat durf ik echt te zeggen.

Planoly

Nog een super fijne app waarvan ik zou willen dat ik ‘m jaren eerder had ontdekt: Planoly. Deze geef ik ook altijd mee aan de ondernemers die ik help met online zichtbaarheid. Met Planoly kun je namelijk van tevoren al je posts en eventueel ook stories inplannen. Wat ik het meest handig vind aan deze app is dat je via de website op je computer of laptop de content kunt inplannen en bijbehorende captions kunt typen. Vervolgens kun je via de app op je smartphone de content online zetten. Deze kun je ook inplannen en vervolgens helemaal automatisch online laten plaatsen, maar daar ben ik zelf niet zo’n fan van. Ik vind het prettig om een laatste check te doen. Je krijgt netjes een melding wanneer er een post ingepland staat en kunt deze dan zelf posten op Instagram.

Lightroom

Er is een periode geweest waarin ik mijn Instagram echt naar een hoger niveau wilde tillen. Ik wilde graag een geheel vormen en overal dezelfde filter gebruiken. Niet om dingen mooier te maken dan dat ze zijn, maar meer omdat ik het super leuk vind om creatief bezig te zijn met mijn feed. Ik begreep nooit hoe andere IG-ers het zo mooi voor elkaar kregen, totdat ik Lightroom ontdekte. Dit was voor mij echt een game changer.

Lightroom is een programma van Adobe waarin je professioneel foto’s kunt bewerken. De fijnste functies zijn de presets, waardoor je met één klik iedere foto dezelfde filter, look en feel kunt geven. Ik ontdekt deze app en wist meteen dat ik content maken voor Instagram nog leuker zou gaan vinden.

Bovenstaande apps gebruik ik vrijwel dagelijks en ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben. Ze hebben er echt voor gezorgd dat ik nog creatiever ben geworden met het maken van content.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?