Mijn favoriete hoekjes in huis

Dankzij mijn vele bezoekjes aan de kringloop, kom ik regelmatig met nieuwe spullen thuis. Een deel komt in de webshop en een ander deel verwerk ik in ons eigen interieur. Er zijn specifieke dingen die ik altijd leuk vind om te kopen of die we inmiddels een soort van verzamelen. Het komt daardoor ook vaak voor dat ik de hoekjes in huis verander om de nieuwe aanwinsten neer te zetten. In deze blogpost laat ik een aantal van mijn favoriete hoekjes in huis zien, wetende dat volgende week weer alles anders kan staan.

De Louis

Vorig jaar stapten Tom en ik spontaan een van mijn favoriete kringloopwinkels binnen, net op het moment dat er twee van deze kasten werden gebracht. We vielen met onze neus in de boter en kochten er eentje voor in de woonkamer. Ik mag wel zeggen dat we geboft hebben, Louis van Teeffelen is niet altijd goedkoop verkrijgbaar en zeer gewild onder de vintage liefhebbers onder ons. Ik kijk er iedere dag met een grote glimlach naar, ik vind het nog steeds een prachtige kast.

Het leuke aan de kast vind ik dat ‘ie super mooi te stylen is. Ik wist toen we de kast kochten al dat de teckels erin zouden komen te staan. De afgelopen maanden heb ik hier en daar wel wat veranderd, maar het grootste deel staat al vanaf het begin zo. Het schilderij op de bovenste plank is gemaakt door Hoodkitsch en heb ik een aantal weken geleden gewonnen via internet. Dit deelde ik toen ook in mijn stories op IG. Qua kleuren past het schilderij echt top bij de groene muur en de kast. Ik denk wel dat de Louis mijn meest favoriete ‘hoekje’ van het huis is.

Klok

Deze klok is een erfstuk van mijn opa en herinnert me altijd aan hem. Het komt uit zijn familie en was een cadeau van de gasten van het hotel, aan het hotel van zijn familie. De klok doorstond de WOII en heeft hier en daar sporen van granaatscherven. Onlangs vond ik een oude ansichtkaart van het hotel, waar de klok goed zichtbaar is. Deze wil ik in een bijpassend lijstje naast de klok gaan hangen. De klok is mij heel dierbaar, mede omdat opa dol was op de klok. Hij loopt helaas al jaren niet meer en mijn wens is om de klok in de toekomst te laten repareren. Ik zou graag het oorverdovende geloei nog wel eens willen horen.

Ergens ben ik dankbaar dat de klok zo mooi binnen ons vintage interieur past. Je hebt staande klokken in alle soorten en maten en deze is gelukkig heel neutraal en ik vind de klok erg mooi. Toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen stond de klok al in de woonkamer, dat is nou nog steeds zo.

Grote tafel

Ondanks dat ik een eigen studio heb waar al mijn creative materialen liggen, zit ik vrijwel altijd beneden aan de grote tafel te werken. De tafel ligt dan ook standaard helemaal vol met spullen. Niet altijd even opgeruimd, maar wel oh zo handig. Op dit moment staat mijn naaimachine er, omdat ik van plan ben om mijn zomergarderobe dit jaar zelf te maken. Overdag staat mijn laptop er, omdat ik er negen van de tien keer zit te werken.

Tafeltjes

Dit hoekje heb ik al vaker laten zien op mijn blog: de tafeltjes naast de TV. Hier staat een deel van mijn witte teckels en een aantal planten. Ik blijf het in combinatie met de vensterbank een leuk hoekje vinden.

De afgelopen maanden heb ik veel tijd besteed aan het veranderen van ons interieur Ik ben echt super blij met ons gezellige huisje en de spulletjes die we met en met verzameld hebben. Het enige dat ik wellicht nog zou willen veranderen is de raamdecoratie. We hebben nu rolgordijnen en die zijn helemaal prima en ik zou het wel gezellig vinden om hier nog mooie gordijnen bij te hebben. Omdat niet alles mooi te combineren is met ons vintage interieur is dit nog wel een uitdaging en wellicht iets dat we pas doen wanneer we een eigen huisje hebben.

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 19 mei 2020 / 11:31

    Ik heb ook een aantal hoeken in het huis waar ik zo enorm van kan genieten.. vooral in de hoek van de bank of in het hoekje van mijn ”kantoortje”, even de lamp aan en een goed boek en dan kan ik mezelf daar uren vermaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?