Roze Bernadette vest

Aangezien ik het leuk vind om over mijn creaties te schrijven en jullie het leuk vinden om over mijn creaties te lezen, deel ik vandaag een Bernadette vest dat ik eind 2018 breidde. Inmiddels heb ik mijn eigen patroon ontwikkeld en veel technieken verbeterd, toch draag ik het vest nog regelmatig en ben ik nog steeds dol op de felroze kleur.

Roze garen

Toen ik een foto van dit vest op Instagram plaatste, kreeg ik meerdere DM’s met vragen over het garen. Gelukkig is dit garen (in tegenstelling tot veel andere garens die ik gebruik voor mijn vesten) wél nog gewoon verkrijgbaar. Het is de Kid Annell van Annell in de kleur 3179. Een mooie felroze kleur. Je zou het fuchsia kunnen noemen. Ik zag het garen in een plaatselijke wolwinkel liggen en kocht het vervolgens niet omdat ik nog zoveel voorraad in huis had (heb) liggen. Toen Tom en ik een week later 2 jaar samen waren, kocht hij het garen voor me als verrassing. Ik was er onwijs blij mee, hij weet altijd heel goed waar hij me blij mee maakt. Dit fijne garen gebruik ik vaker voor het breien van mijn vesten en is in veel kleuren verkrijgbaar.

Omdat Tom het garen ter gelegenheid van ons tweejarig jubileum kocht, zal dit vest me altijd aan dat moment doen herinneren. Dat vind ik zo leuk, misschien ga ik wel vaker kledingstukken maken ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis of moment. Als herinnering. Ondanks dat het vest nogal pluist, draag ik het altijd met veel plezier.

Combineren

Het vest is door de opvallende kleur op verschillende manieren te combineren. Zo draag ik het vest vaker in combinatie met een volledig zwarte outfit. Soms op een zwarte jurk, maar vrijwel altijd in combinatie met een zwarte skinny jeans en zwarte top. Voor casual gelegenheden met een zwart t-shirt en voor de wat meer bijzondere gelegenheden combineer ik het met een zwarte top die gemaakt is van kant.

Ook draag ik het vest regelmatig met een jeans en – in dit geval – een gekleurde tuniek. Die heb ik al een hele tijd, maar de roze kleur komt er zo mooi in terug. Daardoor vind ik het een leuke combinatie die ik met plezier draag.

Ik vind het mega leuk om kleding te breien, maar ik vind het ook belangrijk om het regelmatig te dragen. Anders is al dat werk eigenlijk voor niets geweest. Dit roze vest is zeker een van mijn favoriete vesten, al zeg ik dat eigenlijk wel over ieder vest dat ik brei.

Patroon

Het afgelopen jaar heb ik honderden vragen, mails en berichten gekregen over welk patroon ik gebruik voor het breien van mijn vesten. Naar aanleiding van die vragen heb ik in april mijn eigen patroon helemaal uitgeschreven, zodat het makkelijk te begrijpen is voor iedereen. Naar mijn mening kan iedereen breien, met behulp van YouTube en een beetje zelfvertrouwen. Ik vind het geen lastig patroon, maar kan me wel voorstellen dat het fijn is wanneer je eerst iets breidt dat nog makkelijker is.

Het patroon is verkrijgbaar in mijn Etsy-shop, waar ik in de toekomst meerdere patronen zal gaan delen. Mocht je een vest breien met behulp van mijn patroon, vergeet dan niet om het resultaat aan me te laten zien. Vind ik echt super leuk en het motiveert me om nog meer mooie patronen te ontwikkelen en met jullie te delen.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?