Tips voor bruiloft decoratie en versieringen

De voorbereidingen voor onze bruiloft zijn nog steeds in volle gang. Afgelopen weekend kozen we Tom zijn trouwpak uit en dat was echt super leuk. Ik ben zo benieuwd naar hoe mooi hij eruit zal zien op onze trouwdag. We kunnen steeds meer dingen van ons lijstje vinken en dat geeft eigenlijk wel een heel fijn gevoel. De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het verzamelen van decoratie voor de bruiloft. Ik heb nog lang niet alles bij elkaar verzameld, maar wil alvast een aantal tips geven over waar ik alles vandaan heb getoverd.

Vanzelfsprekend

Om te beginnen wil ik zeggen dat ik echt niet het ei van Columbus heb uitgevonden. Er zitten best wel wat tips bij die voor mij (en ongetwijfeld ook voor anderen) vanzelfsprekend zijn. Toch heb ik gemerkt dat dingen die vaak voor mij (met mijn creative brein) vanzelfsprekend zijn, voor anderen helemaal niet zo logisch klinken. Omdat een bruiloft al duur genoeg is, wil ik een aantal geldbesparende tips met jullie delen. En met geldbesparend bedoel ik dan niet dat het daardoor minder mooi of leuk uit zal zien, want dat staat los van elkaar.

Kringloop

Ik zal beginnen met de meest voor de hand liggende tip: ga op zoek bij de kringloop. Waarschijnlijk hebben jullie wel een soort thema in jullie hoofd. Welke kleuren jullie mooi vinden en wat jullie voor sfeer willen neerzetten. In de kringloop zijn ontzettend veel mooie decoratieve items verkrijgbaar voor heel weinig geld. Waar een glazen vaas bij bijvoorbeeld de Blokker 10 euro kost, kost diezelfde vaaks bij de kringloop misschien 50 cent. Ik geef als voorbeeld nu een vaas, maar denk bijvoorbeeld ook aan manden (riet), waxinelichthouders, houten elementen, schoolborden en noem maar op.

Mocht je nog totaal geen idee hebben welke kleuren jullie willen gebruiken of welke sfeer jullie willen neerzetten op de bruiloft, dan kan de kringloop ook een bron van inspiratie zijn. Misschien vind je ter plekke wel allemaal mooie items die heel goed bij elkaar passen en creëer je daar uit het niets een thema of sfeer.

Zelf kocht ik bovenstaande vaas en waxinelichthouders voor nog geen 3 euro samen. Bij het tuincentrum betaal je daar echt wel wat meer voor. Stel dat in de winkel één item 20 euro kost, voor dat bedrag kun je bij de kringloop misschien wel twintig items kopen. Het gaat niet altijd om minder geld uitgeven, het gaat er meer om hoe je voor hetzelfde geld meer zou kunnen kopen. Tenminste, dat is mijn idee erachter.

Lege glazen potten

Net zoals in ieder huishouden, hebben we regelmatig lege glazen potten. De meest van deze potten zijn niet zo bijzonder, maar bijvoorbeeld de lege potten van augurken hebben een mooi sierrandje. Dat viel me op toen ik de pot aan het schoonmaken was, voordat we naar de glasbak zouden gaan. Ik besloot om alle lege potten te bekijken en het viel me op dat er genoeg glazen potten zijn met een mooie vorm of een mooi randje. Die besloot ik te bewaren. Ik heb er inmiddels al een aantal verzameld en ben van plan om deze nog te gaan versieren. Hoe weet ik nog niet, maar met bloemen erin zal het er al best leuk uitzien.

Mayonaise of appelmoes potten vind ik zelf niet zo geschikt, maar bijvoorbeeld die van augurken of zilveruitjes wel. De andere potten zijn afkomstig van Sabon. Weten jullie nog dat ik daar een aantal jaar geleden gewerkt heb? De lege potten van de testers werden altijd naar de glasbak gebracht. Ik heb toen een hele doos verzameld en mee naar huis genomen (met toestemming uiteraard). Deze hebben ook een ideale vorm om een kaarsje in te zetten en komen nu (na al die jaren) goed van pas.

Flessen

Datzelfde geldt ook voor glazen flessen. De meeste glazen flessen hebben een standaard vorm, maar er zijn ook genoeg glazen flessen die een aparte vorm hebben. Zonder er iets mee te doen ziet het er natuurlijk gewoon uit als een fles, maar ik geloof dat je met de juiste versiering er wel iets moois van kunt maken. Op Pinterest zijn talloze ideeën te vinden die heel makkelijk uit te voeren zijn. Een deel van de flessen die je hieronder ziet zijn ook afkomstig van Sabon. Zij zijn echt kampioen als het om glazen verpakkingen gaat. De vormen zijn zo mooi!

Ali Express

Ondanks dat het nu wel wat lastiger is om via Ali Express te bestellen, zijn daar echt veel leuke dingen verkrijgbaar voor leuke prijzen. Zo kocht ik er deze nep rozen die ik als tip tegenkwam op een FB-groep met allemaal bruiloft decoratie-tips die te vinden zijn op Ali Express en Etsy. Ik wil het liefst zoveel mogelijk met echte bloemen decoreren, maar er zijn ook bloemstukken waarin ik met kunstbloemen ga werken. Mede omdat ik de bloemstukken dan een tijd van tevoren al kan maken en achteraf nog eens zou kunnen gebruiken. Ik vind het dan wel belangrijk dat het mooie kunstbloemen zijn. Ik besloot daarom om eerst één bos te bestellen, om te kijken hoe ik ze zou vinden.

De groene blaadjes vind ik iets minder, maar de rozen op zich zijn echt heel mooi. Voorheen kocht ik vaker kunstbloemen in gewone winkels, maar het assortiment is vaak maar heel beperkt. Bij Ali Express kun je gewoon alles in grotere aantallen meteen bestellen. Ik kwam er o.a. ook stickers tegen die je op een bord of wegwijzer kunt plakken, stickers voor op de uitnodigingen, gepersonaliseerde servetten, gepersonaliseerde taart toppers en zoveel meer. Echt allemaal toffe items voor kleine prijzen. Het handige is dat je vaak reviews met foto’s kunt zien van mensen die het al gekocht hebben. Daaraan kun je wel een beetje zien hoe de kwaliteit is.

Verkoopgroepen op FB

Sinds een aantal maanden ben ik lid van een aantal groepen op FB waar bruidsparen (gebruikte) decoraties en versieringen voor bruiloften verkopen. Een goed initiatief, omdat veel items na de bruiloft overbodig worden. Weggooien is dan echt zonde, want iets is nog als nieuw wanneer het maar een keer gebruikt is. Ik heb er zelf nog niets gekocht, maar heb wel al veel mooie en nog zeker bruikbare items voorbij zien komen. Zelfs items die nog in de verpakking zaten en nooit gebruikt zijn. Dit is overigens ook een leuke manier om inspiratie op te doen.

Over een tijdje zal ik in een DIY laten zien hoe ik de glazen potten en flessen heb ga versieren. Ik heb al een idee in mijn hoofd zitten, maar ga het pas over een aantal weken uitvoeren. Daarnaast zal ik nog een uitgebreidere blogpost schrijven over de items die ik op Ali Express ga bestellen. Dan kan ik ook meteen vertellen hoe de kwaliteit is.

Volg:
Alyssa
Alyssa

Mijn naam is Alyssa, ik ben eenendertig jaar en woonachtig in het mooie Maastricht. Ik schrijf en creëer dagelijks nieuwe content over creativiteit, persoonlijke groei, ondernemen, lifestyle en dingen waar ik blij van word.

1 Reactie

  1. 11 mei 2020 / 16:08

    Bij ons is de kringloop ook weer open.. heerlijk! en glazen potten kan je inderdaad niet genoeg hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?