Veelgestelde vragen

Ik krijg regelmatig vragen via social media, e-mail, Pinterest en mijn blog. Op deze pagina heb ik alle veelgestelde vragen verzameld, zodat je het antwoord snel kan vinden. De meeste vragen hebben betrekking tot mijn breiprojecten, dus ik val meteen met de deur in huis. Overige vragen gaan over mijn blog of diensten en volgen daarna.

Wil je voor mij ook een vest maken?

Ik zou met liefde voor iedereen een vest willen breien, dit is echter niet iets dat op de planning staat. Breien kost veel tijd en het garen is kostbaar. Waardoor het vaak lastig is om er een gepaste prijs op te plakken, want gratis doe ik het sowieso niet :-). Dat is ook de reden waarom deze vesten gemiddeld €400 kosten bij makers die ze wel verkopen. Er gaan namelijk makkelijk twintig uur in het breien van één vest. Die tijd is heel kostbaar voor mijn bedrijf en privéleven. Zeg nooit nooit, maar voor nu is het antwoord nee.

Ik kan je patroon niet vinden, waar is het patroon? En alles dat hier een beetje op lijkt.

In één van mijn blogposts verwijs ik door naar een patroon van iemand anders. Daarvoor hoef je alleen maar op de link te klikken, het is een kwestie van even goed kijken. De meeste oversized Bernadette vesten en truien die ik laat zien op mijn blog heb ik uit mijn hoofd gebreid. Deze patronen staat (nog) niet op papier. Momenteel ben ik bezig met het uitwerken van mijn patronen en die zullen begin 2020 tegen een kleine vergoeding worden aangeboden in mijn Etsy shop. Samen met andere creatieve producten.

Wanneer de breipatronen verkrijgbaar zijn zal ik het hier op mijn blog en op mijn Instagram delen. Wil je op de hoogte blijven, volg me dan op Instagram.

Hoe maak je de mouwen zo breed en over andere technieken rondom het breien van een Bernadette vest.

Ik krijg dagelijks een heleboel vragen over de technieken of het aantal steken die ik gebruik bij het breien van een vest. Het is voor mij heel lastig om via e-mail iets uit te leggen. Probeer ik wel, maar vaak zijn de technieken beter terug te vinden op YouTube. Daar zijn talloze video’s te vinden met technieken.

Het precies aantal steken zal vermeld worden in de patronen die vanaf begin 2020 verkrijgbaar zijn.

Wil je voor mij ook een website / artikel / foto / visitekaartje / logo / huisstijl maken?

Misschien wel! Ik doe het echter niet (meer) gratis. Ik heb het afgelopen jaar geleerd dat ik zakelijker moet zijn en best geld mag vragen voor mijn vaardigheden. Ik wil je heel graag helpen. Mocht je interesse hebben, stuur dan even een e-mail.

Waarmee heb jij je blog gemaakt?

Ik maak gebruik van WordPress, een handig platform waarop je eigenlijk alles zelf kunt aanpassen. De layout heb ik gekocht bij Pipdig en vervolgens zelf aangepast naar mijn smaak.

Ik heb advies nodig over mijn blog.

Het komt niet vaak voor, maar toch wel geregeld, dat mensen om advies vragen over bloggen. Ik zie mezelf niet als guru en vind het daarom lastig om hier antwoord op te geven. Wat bloggen betreft ben ik zelf – na tien jaar – nog steeds vaak zoekende. Bloggen is een reis en het is vooral iets dat heel kort bij jezelf moet blijven.

Schrijf over onderwerpen die jij leuk vindt, maak eigen foto’s, ga op pad en doe je eigen ding. Laat je vooral inspireren door collega bloggers, maar kopieer niet letterlijk wat iemand anders doet. Ontdek en probeer dingen uit. Don’t follow the crowd, maar schrijf je eigen verhaal.

Op alle vragen die er uiteindelijk op uit zullen draaien dat ik mijn talenten c.q. vaardigheden gratis ga inzetten, zodat jij of je bedrijf er beter van wordt:

Nee. Ik heb vaste tarieven en die kan ik met liefde aan je doorsturen. Gratis en voor niets dingen doen is ontzettend 2016 en dat doe ik dus niet meer. Ik heb het afgelopen jaar geleerd dat ik zakelijker moet zijn en best geld mag vragen voor mijn vaardigheden. Bij de bakker krijg je ook geen gratis brood, omdat jij zegt dat zijn brood zo lekker is. Je energieleverancier geeft ook geen stroom gratis, omdat jij die stroom zo fantastisch vindt.

Ik deed jarenlang allerlei (gratis) vriendendiensten van fotoreportages, tot blogposts schrijven. Waarbij ik vaak uren bezig was en kostbare tijd besteedde aan anderen hun succes. Ik heb voor mezelf besloten dat ik dit niet meer ga doen. Ik heb me daarmee namelijk ontzettend in mijn vingers gesneden en hield hier zelf noppes aan over. Niets.


Zoek je iets?